Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2009 - Anul XIV, nr. 1 (3987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Educaţiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ

Luni, 5 Ianuarie 2009 (19:42:11)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, pentru a discuta despre majorările salariale ale cadrelor didactice.

Ecaterina Andronescu a promis încă de la instalarea în funcţia de ministru al Educaţiei că va avea o primă întâlnire cu sindicatele în 6 ianuarie. În legătură cu majorarea salariilor cadrelor didactice, noul ministru al Educaţiei spunea atunci că "avem o lege şi trebuie să o aplicăm".

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea cu ministrul Educaţiei va avea loc marţi, la ora 12.00, la sediul ministerului.

În 22 decembrie, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a cerut noului ministru al Educaţiei şi Guvernului aplicarea de urgenţă şi necondiţionată a Legii 221/2008 privind majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice, ameninţând cu reluarea protestelor dacă actul normativ nu va fi pus în aplicare.

FEN preciza că actul normativ trebuie aplicat cu atât mai mult cu cât ordonanţa de urgenţă pentru amânarea aplicării acestei legi a fost declarată neconstituţională. Totodată, FEN preciza că la nivelul organizaţiilor teritoriale afiliate au fost începute acţiunile în instanţă împotriva Guvernului, pentru respectarea Legii 221/2008.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, în 19 decembrie, cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, la finalul discuţiilor declarând că le-a cerut partenerilor sociali "un răgaz" în ceea ce priveşte majorarea salariilor profesorilor, pentru a vedea care este starea "vistieriei ţării", declarând că problema urmează a fi analizată.

Federaţiile din educaţie au renunţat, în 14 noiembrie, la greva generală anunţată în 18 noiembrie, atenţionând că vor relua protestelor dacă, după instalarea viitorului Guvern, legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu va fi aplicată.

Liderilor federaţiilor "Spiru Haret", Alma Mater, FSLI şi FEN atenţionau că, în situaţia în care, după instalarea noului Guvern, Legea 221/2008 care prevede majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu va fi aplicată cu începere de la data de 1 octombrie 2008, vor declanşa greva generală.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, în 24 octombrie legea de mărire cu 50 la sută a salariilor din Educaţie de la 1 octombrie. Guvernul a decis, patru zile mai târziu, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50 la sută a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009. Ulterior, Executivul a emis o nouă ordonanţă care prevede că salariile profesorilor vor fi majorate gradual cu până la 28 la sută, de cele mai mari creşteri urmând să beneficieze cadrele didactice cu venituri reduse.

Prima ordonanţă de prorogare a termenului de majorare a salariilor a fost declarată neconstituţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educaţiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Educaţiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei