Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2009 - Anul XIV, nr. 1 (3987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exproprierile pentru autostrăzi nu pot fi sistate, despăgubirile vor fi calculate pe grila notarială

Luni, 5 Ianuarie 2009 (18:30:21)
Procedurile de expropriere a terenurilor utilizate la construcţia de autostrăzi nu mai pot fi suspendate sau sistate în cazul unui litigiu privind proprietatea imobilului, iar suma globală a despăgubirii va fi stabilită printr-un raport de evaluare întocmit pe baza datelor Camerei Notarilor Publici.

Modificările au fost decise prin ordonanţă de urgenţă aprobată, săptămâna trecută, de Guvern.

Actul normativ prevede că atât procedura de expropriere, cât şi lucrările de utilitate publică privind drumurile nu pot fi suspendate sau sistate la cererea vreunei persoane care invocă existenţa unor litigii privind posesia sau proprietatea imobilului expropriat. Legislaţia aplicată până în prezent făcea referire la imposibilitatea suspendării sau sistării în aceste condiţii doar a lucrărilor de utilitate publică, nu şi a procedurii de expropriere.

Ordonanţa Guvernului mai stabileşte că raportul de evaluare a despăgubirii este întocmit având în vedere expertiza actualizată de Camera Notarilor Publici şi elimină prevederea conform căreia, la calcularea cuantumului despăgubirii, experţii şi instanţa de judecată se raportează la momentul transferului dreptului de proprietate.

Valorile imobiliare rezultate din grila notarilor publici sunt de regulă mai mici cu până la o treime faţă de tarifele practicate pe piaţă.

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România doreşte ca expertizele pentru stabilirea grilei de impozitare a tranzacţiilor imobiliare să fie reactualizate de mai multe ori pe an şi nu o singură dată, cum se practică în prezent, pentru a reflecta mai fidel evoluţia preţurilor.

Guvernul a anunţat, săptămâna trecută, aprobarea unei ordonanţe de urgenţă care simplifică procedurile de expropriere a terenurilor utilizate la construcţia de autostrăzi şi drumuri naţionale şi permite începerea mai rapidă a lucrărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exproprierile pentru autostrăzi nu pot fi sistate, despăgubirile vor fi calculate pe grila notarială.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exproprierile pentru autostrăzi nu pot fi sistate, despăgubirile vor fi calculate pe grila notarială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei