Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2008 - Anul XIII, nr. 284 (3965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea PDL s-a reunit în şedinţe succesive, într-o formulă restrânsă de 10 lideri

Marţi, 2 Decembrie 2008 (14:06:59)
Membrii conducerii PDL, se reunesc, în şedinţe succesive, într-o formulă restrânsă de 10 lideri, în cursul zilei de marţi, în sediul central al partidului, în sediul de campanie şi la restaurant, ei urmând, totodată, să discute şi cu reprezentanţi ai PNL, PSD şi UDMR.

Încă de la primele ore ale zilei, în sediul central al PDL au venit cei 10 membri ai eventualei echipe care decide liniile de negociere, pentru formarea viitorului guvern.

La reuniune au participat preşedintele Emil Boc, prim-vicepreşedinţii Theodor Stolojan şi Adriean Videanu, şi secretarul general, Vasile Blaga.

La reuniunea restrânsă au mai participat vicepreşedinţii Liviu Negoiţă, Gheorghe Flutur şi Romeo Raicu. De asemenea, la această întâlnire au mai luat parte fostul ministru Radu Berceanu, consilierul prezidenţial Mihai Stănişoară, secretar executiv al partidului, şi primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, membru al BPN.

Toţi au urcat în biroul preşedintelui partidului, de la etajul 1 al clădirii. Întâlnirea celor zece lideri PDL a avut pe ordinea de zi două puncte: distribuirea mandatelor viitorilor parlamentari şi negocierile cu celelalte partide, în funcţie de reprezentarea fiecărui partid în Parlament.

Conducerea PDL urmează să se reunească din nou la ora 17, când se vor discuta liniile directoare de negociere cu alte partide.

La întâlnirea de marţi seară ar putea veni şi alţi membri ai conducerii PDL, invitaţi pentru a discuta formulele de negociere cu PNL, PSD şi UDMR.

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că opţiunea primară, dar nu singura, pentru formarea guvernului este PNL, şi că propunerea liberalilor de a-l menţine pe Călin Popescu Tăriceanu este "maximală", Boc întrebându-se dacă Tăriceanu chiar va obţine mandatul de deputat.

"Deocamdată nu negociem nimic, până nu avem rezultatul oficial al alegerilor, confirmat de BEC. Opţiunea noastră primară este PNL, dar nu e singura. După ce avem pe masă rezultatele oficiale, începem discuţiile", a spus Emil Boc.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, că PSD va avea discuţii cu toate partidele, în contextul negocierilor care se prefigurează, precizând că este firesc să fie aşa, şi a anunţat că în cursul zilei se va stabili şi echipa de negociatori a formaţiunii.

Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, marţi, la sediul PNL, că PNL susţine în continuare varianta uui guevrn cu Tăriceanu premier, arătând că dacă se va forma o altă majoritate, în jurul altui program, liberalii nu vor ezita să treacă în Opoziţie.

"PNL aşteaptă deocamdată rezultatul alegerilor, vom vedea cine sunt parlamentarii noi şi de îndată ce vom avea aceste rezultate ne vom întruni în această după-amiază, pentru a decide cum vom proceda mai departe. Poziţia PNL, pe care am anunţat-o deja, este aceea de a construi un progam de guvernare în jurul planului de relansare a creşterii economice -Tăriceanu şi de a conduce această majoritate guvernamentală", a susţinut Bogdan Olteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea PDL s-a reunit în şedinţe succesive, într-o formulă restrânsă de 10 lideri.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea PDL s-a reunit în şedinţe succesive, într-o formulă restrânsă de 10 lideri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei