Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2008 - Anul XIII, nr. 284 (3965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Cânt şi joc pe plai străbun”

Sute de suceveni, prezenţi la spectacolul organizat de Ziua României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc ieri, de Ziua Naţională a României, spectacolul extraordinar „Cânt şi joc pe plai străbun”.

În deschiderea spectacolului, care s-a bucurat de un public numeros, de toate vârstele, a urcat pe scenă Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”, dirijor preot profesor Lucian Tablan Popescu.

Tinerii seminarişti au interpretat rugăciunea „Tatăl nostru”, au cântat imnul României „Deşteaptă-te, române!”, moment în care sutele de spectatori s-au ridicat în picioare, şi câteva cântece patriotice.

Frumuseţea muzicii clasice a fost adusă în faţa publicului de către Formaţia Instrumentală de Cameră a Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

Aplauze din partea publicului a primit şi Formaţia de muzică folk „Simbol” a Palatului Copiilor, instructor profesor Valentin Ionaş, precum şi Formaţia de dans a Palatului Copiilor, instructor Mirela Duminică.

 

Aplauze la scenă deschisă

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava (dirijor Viorel Leancă, coregrafia Costinel Leonte), respectat de public pentru originalitatea repertoriului folcloric al Bucovinei pe care o exprimă prin cântec, muzică şi joc, a fost o adevărată revelaţie pentru suceveni.

Artiştii - interpreţi, dansatori, instrumentişti - au fost aplaudaţi la scenă deschisă. Costumul popular, muzica bine aleasă, talentul şi profesionalismul cu care şi-au delectat publicul arată că Suceava are cu ce să se mândrească.

Fie că au prezentat buchete de cântece populare, dansuri din Bucovina, Năsăud, Muntenia sau dans - mozaic al minorităţilor din Bucovina, toate momentele s-au bucurat de aprecierile publicului. Realizatorul spectacolului a fost profesorul Emil Havriliuc, directorul Ansamblului „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

„Colind pentru ţară”

Invitatul de onoare al spectacolului – eveniment a fost solistul vocal Vadim Gherghelaş, din Republica Moldova, care a interpretat două piese muzicale. Poetul Grigore Vieru, din păcate, nu a putut să ajungă de Ziua României la Suceava, din motive de sănătate.

Spectacolul a fost completat de evoluţia cunoscutei interprete Margareta Clipa, alături de alte nume îndrăgite ale muzicii populare din Bucovina: George Finiş, Sorin Filip, Rodica Andronic, Lucica Păltineanu.

În aplauzele publicului, evenimentul cultural de pe 1 Decembrie, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Prefectura Suceava, Primăria municipiului Suceava, Casa de Cultură Suceava, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, a fost încheiat de Cvartetul „Amadeus” (Herna Săndulean - soprană, Valentina Tablan Popescu - alto, Radu Roată - tenor, Lucian Tablan Popescu – bass) cu un „Colind pentru ţară”.

Petrecerea de 1 Decembrie a continuat în aer liber, jurul bradului de Crăciun, de pe esplanada Casei de Cultură, cu un spectacol susţinut tot de artişti ai Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni, prezenţi la spectacolul organizat de Ziua României.
 Vizualizări articol: 2944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sute de suceveni, prezenţi la spectacolul organizat de Ziua României5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei