Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 aug 2008 - Anul XIII, nr. 199 (3880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Modificarea Constituţiei nu se face pe fugă, ar trebui discutată de viitorul Parlament

Luni, 25 August 2008 (13:41:04)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al partidului, că modificarea Constituţiei, propusă de liderul partidului, Mircea Geoană, nu se poate face "pe fugă", trebuind formată o comisie specială în viitorul Legislativ.

Iliescu a afirmat că modificarea Constituţiei, propusă de preşedintele PSD, Mircea Geoană, ar trebui făcută după alegerile parlamentare, de către viitorul Legislativ, prin intermediul unei comisii speciale.

El a spus că viitorul Parlament ar trebui să analizeze ce amendamente sunt necesare să fie aduse Constituţiei.

"Amendamentele nu se elaborează pe fugă. Asta nu este o treabă pe care să o faci în fugă", a adăugat el.

Iliescu a arătat că elaborarea noii Constituţii după Revoluţie a necesitat doi ani şi sprijin din partea unor experţi străini, iar modificarea legii fundamentale în anul 2003 s-a făcut după o analiză serioasă.

"Aşa ceva nu se face cu una cu două", a mai spus Ion Iliescu.

În opinia sa, Biroul Permanent Naţional al PSD de luni nu va lua în discuţie propunerea legislativă de modificare a Constituţiei în sensul propus de Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD a arătat că la şedinţa anterioară a BPN al PSD s-a discutat formarea unui grup de lucru care să propună măsuri de ansamblu pentru depolitizarea Justiţiei, care să se poată concretiza în proiecte de legi. Unele dintre propuneri ar viza, a adăugat Iliescu, instituţiile juridice şi funcţionarea lor, atributele Ministerului Justiţiei şi cele ale Consiliului Superior al Magistraturii.

Săptămâna trecută, liderul PSD Mircea Geoană a anunţat că formaţiunea social-democrată a decis redactarea proiectului de lege referitor la revizuirea Constituţiei pentru eliminarea imunităţii pentru faptele penale săvârşite de demnitari şi prezentarea acestuia în Parlament, în această săptămână.

Preşedintele PSD a apreciat, totodată, că alegerile parlamentare din toamnă pot constitui "o şansă deosebită" pentru a convoca referendumul privind revizuirea Constituţiei.

Geoană a precizat, de asemenea, că BPN al PSD a aprobat şi votat, în unanimitate, decizia de a redacta acest proiect de lege, deşi a admis că a existat o abţinere a unui coleg social-democrat, pe care a evitat să îl nominalizeze.

El a menţionat că redactarea va cădea în sarcina unui colectiv, care va fi coordonat de deputatul Valer Dorneanu.

Geoană a mai spus că PSD va solicita, totodată, în conformitate cu decizia BPN de marţi, şi urgentarea dezbaterii în Senat a legii privind numirea procurorilor şi judecătorilor de către CSM, el apreciind că Senatul poate adopta această lege în prima decadă a lunii septembrie.

Liderul PSD a arătat că a treia măsură decisă de BPN al PSD constă în modificarea Legii răspunderii ministeriale, astfel încât tratamentul foştilor şi actualilor miniştri să fie uniformizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Modificarea Constituţiei nu se face pe fugă, ar trebui discutată de viitorul Parlament.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Modificarea Constituţiei nu se face pe fugă, ar trebui discutată de viitorul Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahaha trimis de
(25 aug 2008, 16:29:57
Mai bine s-ar ocupa de victimele mineriadelor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei