Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rusia acuză statele occidentale că sunt subiective în legătură cu situaţia din Osetia de Sud

Duminică, 10 August 2008 (18:07:10)

Rusia a acuzat duminică statele occidentale şi presa că au o poziţie subiectivă, în favoarea Georgiei, în ceea ce priveşte conflictul din republica separatistă Osetia de Sud, avertizând că acest lucru ar putea afecta relaţiile cu Moscova, relatează Reuters.

  "Statele occidentale s-au purtat straniu în primele ore ale agresiunii faţă de Osetia de Sud, au fost tăcute", a declarat într-o conferinţă de presă Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe.

"Acest lucru ridică semne serioase de întrebare cu privire la sinceritatea şi atitudinea lor faţă de ţara noastră şi vor fi luate în considerare pe viitor, când vom purta negocieri şi vom vorbi despre probleme globale", a adăugat Karasin.

Rusia a trimis trupe în Osetia de Sud vineri, la câteva ore după ce forţele Georgiei au încercat să preia controlul asupra provinciei separatiste în urma confruntărilor dintre separatişti şi trupele georgiene.

Georgia acuză Georgia de agresiune. Rusia acuză Tbilisi de atacuri la întâmplare asupra civililor, care au cauzat peste 2.000 de morţi şi pagube masive.

SUA au avertizat duminică Rusia că acţiunile sale militare în cadrul conflictului din Georgia ar putea avea un "impact semnificativ pe termen lung" asupra relaţiilor dintre Washignton şi Moscova.

Karasin a precizat că declaraţiile critice ale Statelor Unite au iritat Rusia. "Poziţia noastră este desigur negativă. Desigur, va fi exprimată când ministrul nostru (Serghei Lavrov) va discuta la telefon cu secretarul (de Stat Condoleezza Rice)", a adăugat el.

De asemenea, Karasin a acuzat presa străină de subiectivism în defavoarea Rusiei.

"Presa occidentală este o maşinărie bine organizată, care arată doar acele fotografii care se potrivesc cu gândurile ei. Ne este foarte dificil să ne strecurăm opiniile în paginile ziarelor lor", a subliniat acesta.

"Aşa cum era acum 20-30 de ani rămâne şi astăzi (...), obiectivitatea nu este un lucru tipic pentru unii jurnalişti occidentali şi posturi de televiziune", a declarat Karasin.

El a adăugat că Moscova este nemulţumită şi de rolul Consiliului de Securitate al ONU faţă de criza din Osetia de Sud.

"Obiectivitatea ultimelor reuniuni ale Consiliului de Securitate nu este cea mai potrivită. Dar ONU este singura organizaţie la scară universală. Rolul său creşte", a conchis oficialul rus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rusia acuză statele occidentale că sunt subiective în legătură cu situaţia din Osetia de Sud .
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rusia acuză statele occidentale că sunt subiective în legătură cu situaţia din Osetia de Sud0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei