Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Forminte: Sunt mulţumit de evoluţia fetelor în calificări, dar ele pot mai mult

Duminică, 10 August 2008 (14:49:34)

 Antrenorul echipei feminine de gimnastică a României, Nicolae Forminte, a declarat, duminică, după calificări, că este mulţumit de evoluţia sportivelor sale "care nu au făcut greşeli majore", însă a adăugat că acestea pot arăta un nivel mai bun în finală, informează site-ul chinaview.cn.

  "Sunt mulţumit de performanţa fetelor, pentru că nu au existat greşeli majore de execuţie, însă ele pot mai mult. Sper ca în finală să arate cel mai bun nivel. Nu contează concursul de calificare. Finala este un alt concurs, în care se poate întâmpla orice", a declarat Forminte, după ce România s-a clasat pe locul al doilea, după China, în prima subdiviziune din cadrul calificărilor concursului pe echipe de la JO-2008.

Nicolae Forminte a explicat că a decis să o folosească pe Andreea Acatrinei în locul Andreei Grigore, deoarece prima a arătat o formă mai bună la antrenamente. "Acatrinei s-a antrenat mai bine şi a arătat mai multă consistenţă înainte de concurs. De aceea am ales-o în locul Andreei Grigore. Din păcate Acatrinei a căzut de pe bârnă, dar astfel de lucruri se mai întâmplă. Aşa este în gimnastică", a menţionat tehnicianul român.

Antrenorul a lăudat-o pe Steliana Nistor, despre care a spus că este o gimnastă "foarte talentată" şi "o luptătoare", pentru că evoluează în ciuda unor probleme medicale.

Sandra Izbaşa a recunoscut că distanţa dintre echipa României şi cea a Chinei este uriaşă, dar este convinsă că formaţia română poate urca pe ultima treaptă a podiumului. "Pentru finală trebuie să avem mai mult autocontrol", a afirmat gimnasta.

După disputarea primelor trei subdiviziuni, România ocupa locul al patrulea într-un clasament intermediar, cu 238.425 puncte, după China (248.275 p) şi Statele Unite (246.800 p) şi Rusia (244.400 p). În acest moment mai este de disputat ultima subdiviziune, în care vor intra în concurs şi ultimele două echipe, Franţa şi Brazilia.

Potrivit Reuters, "gimnastele române, campioane olimpice en-titre, au dat vina pe oboseală pentru performanţa mediocră din calificări". Nicolae Forminte a precizat că sportivele sale au părut obosite, din cauza orei la care a început competiţia. "Cred că a fost un dezavantaj pentru sportivele mele să concureze în prima subdiviziune, la o oră aşa matinală (n.r. - ora 10.00 în China). Au fost obosite şi emoţionate", a spus Forminte.

Antrenorul român a mai afirmat că un alt dezavantaj al intrării devreme în concurs este că arbitrii sunt mai severi în prima subdiviziune. "A fost un concurs dificil. Poate că arbitrii au fost puţin prea severi. A fost prima subdiviziune, probabil aceasta este cauza", a menţionat tehnicianul român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forminte: Sunt mulţumit de evoluţia fetelor în calificări, dar ele pot mai mult .
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forminte: Sunt mulţumit de evoluţia fetelor în calificări, dar ele pot mai mult0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei