Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful Gărzii de Mediu spune că apa mării e curată iar cei ce susţin altfel vor să submineze turismul

Luni, 21 Iulie 2008 (14:57:36)

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Gheorghe Constantin Rusu, susţine că apa mării nu este contaminată de ape uzate, fiind bună de baie şi că toate insinuările în acest sens fac parte dintr-o campanie concertată de subminare a turismului românesc la Marea Neagră.
  Rusu a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că apa mării nu este poluată, în niciun caz neexistând, în urma măsurătorilor specialiştilor, situaţii în care să fie depăşite concentraţiile maxim admise în cazul anumitor poluanţi.

“La staţiile de epurare a apei de pe litoral au fost efectuate trei analize încrucişate, de către Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa, de specialiştii noştri de la Garda de Mediu şi de către Agenţia Naţională de Protecţia Mediului. Caracteristicile fizico-chimice ale apelor epurate se înscriu în prevederile legale stipulate în lege", a declarat Rusu.

El a precizat că singura staţie care utilizează doar un sistem de epurare cu treaptă mecanică, nu şi unul biologic, este cea de la Eforie.

"Apa epurată (la Eforie, n. r.) este amestecată cu apă prelevată din lacul Tuzla, astfel încât să se scadă concentraţiile de poluanţi, şi este pompată în mare într-o zonă în care este interzisă îmbăierea şi în care există trei conducte pentru deversare. Funcţionale sunt doar conducta care aduce apa uzată amestecată cu apa din lac şi cea care ia surplusul de apă din Lacul Tuzla în cazul în care se depăşeşte un anume nivel, ca o protecţie la inundaţie. A trei conductă, care ajunge la 2,5 kilometri în largul mării, este gata dar nu este pusă în funcţiune, ea urmănd să fie folosită doar din luna septembrie", a precizat Rusu.

El a vorbit şi de celelalte staţii de epurare a apei din zona costieră, subliniind că acestea funcţionează la parametri normali, atât mecanic cât şi biologic.

Ca un alt argument în susţinerea sa potrivit căreia apa mării este curată, Rusu a vorbit despre un curent marin care străbate litoralul românesc de la nord la sud şi care ar împrăştia eventualele ape uzate, împiedicându-le să devină factori de poluare locali.

"Apa de mare este o apă septică, iar litoralul românesc al Mării Negre este străbătut, de la nord la sud, de un curent marin format în apropiere de Odesa, care spală tot. Deci nu se pune problema ca apa mării să fie contaminată cu ape uzate, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă", a conchis Rusu.

El a ţinut să critice informaţiile privind poluarea apei mării, calificându-le drept "fumigene".

"A arunca nişte fumigene privind calitatea improprii a apei de îmbăiere nu face decât să submineze activitatea turistică de pe Litoral. Părerea mea este că este o chestie concertată, gândită, o campanie de subminare a turismului românesc la Marea Neagră", a acuzat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Gheorghe Rusu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Gărzii de Mediu spune că apa mării e curată iar cei ce susţin altfel vor să submineze turismul .
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful Gărzii de Mediu spune că apa mării e curată iar cei ce susţin altfel vor să submineze turismul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei