Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL a atacat Regulamentul Senatului la Curtea Constituţională

Luni, 21 Iulie 2008 (14:56:22)

PDL a atacat, luni, Regulamentul Senatului la Curtea Constituţională, solicitând ca începerea urmăririi penale împotriva miniştrilor senatori să se facă nu cu majoritatea voturilor tuturor senatorilor, ci cu majoritatea celor prezenţi la şedinţă.
 
  Preşedintele democrat-liberal, Emil Boc, a criticat prevederile articolului 150, alineatul 3, din Regulamentul Senatului, care prevede că cererea de urmărire penală se adoptă cu votul majorităţii tuturor senatorilor. El a arătat că, din totalul de 137 senatori, trebuie să fie prezenţi la şedinţă minimum 69 dintre ei, cererea de începere a urmăririi penale fiind aprobată doar dacă toţi cei 69 votează pentru ea.

"Propunerea PDL este ca cererea de începere a urmăririi penale să fie aprobată cu votul majorităţii simple a celor prezenţi", a explicat Boc, arătând că astfel va fi nevoie de doar 35 de voturi pentru încuviinţarea cererii de urmărire penală, în condiţiile în care cvorumul de şedinţă este 69 de senatori.

Emil Boc a precizat că articolul 76, alineatul 2 din Constituţie prevede că legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii celor prezenţi, astfel că şi cererea de începere a urmăririi penale trebuie să se facă tot prin această măsură, deci cu 35 de voturi, nu cu 69.

"Prin acest demers, dorim să uşurăm mecanismul de ridicare a imunităţii şi să facilităm începerea urmării penale împotriva senatorilor miniştri", a explicat liderul PDL.

Conform articolului 76, alineatul 2 din Constituţie, "legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL a atacat Regulamentul Senatului la Curtea Constituţională.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL a atacat Regulamentul Senatului la Curtea Constituţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei