Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul analizează încă efectele propunerii APIA de suplimentare a numărului de maşini casate

Duminică, 27 Ianuarie 2008 (15:42:01)

Propunerea Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) de suplimentare a numărului de maşini scoase din uz cu plata unei prime de casare este analizată în prezent de Guvern din punct de vedere financiar, a declarat, duminică, ministrul Mediului, Attila Korodi.
  "Am primit o scrisoare din partea APIA şi analizăm. Se fac analize financiare, dacă pot fi viabile, dacă pot să contribuie şi luând în considerare şi celelalte programe la fel de importante", a spus Korodi.

Mihai Hura, director general în Ministerul Economiei şi Finanţelor, a arătat la rândul său că noua taxă auto a fost discutată în prealabil şi cu reprezentanţii producătorilor interni de autovehicule care ar fi acceptat, în final, noile valori, cu efecte asupra preţului de vânzare al autovehiculelor.

Guvernul a decis, la sfârşitul anului trecut, să majoreze prima de casare a autoturismelor vechi, de la 3.000 lei la 4.000 lei, şi să extindă numărul estimat al maşinilor scoase din uz, de la 16.500 la 30.000 unităţi, cu fonduri suplimentare asigurate din taxa auto, virate la Fondul pentru Mediu.

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile a anunţat, la începutul anului, că va propune Guvernului extinderea la numărului estimat al maşinilor scoase din uz prin acest program la 100.000 de autovehicule, inclusiv camioane uzate, pentru a compensa scăderile preconizate de vânzări de maşini pe piaţa românească, urmare a majorării taxei auto.

Vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, a estimat, luni, o scădere a vânzărilor Dacia în acest an cu 15-20%, dacă modificarea taxei de primă înmatriculare va intra în vigoare, iar propunerea APIA de includere în programul "Rabla" a peste 100.000 de autoturisme noi nu va fi aprobată.

Programul de înnoire a parcului auto, aplicat în ultimii ani, prevede ca pentru orice tip de autoturism mai vechi de 12 ani predat spre casare să fie achitată o anumită sumă, sub forma unei prime constituită ca avans pentru achiziţionarea unei maşini noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul analizează încă efectele propunerii APIA de suplimentare a numărului de maşini casate.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul analizează încă efectele propunerii APIA de suplimentare a numărului de maşini casate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte