Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noua taxă de poluare ar putea transforma România într-o "pubelă" pentru maşinile vechi

Duminică, 27 Ianuarie 2008 (17:24:52)

Dacia reiterează poziţia exprimată iniţial cu privire la taxa de poluare auto, susţinând că aceasta favorizează importul de automobile foarte vechi, iar România ar putea deveni o "pubelă" pentru astfel de maşini, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, directorul de comunicare al companiei, Liviu Ion.
  "Rablele acestea vor provoca bucurie la început, dar în timp vor deveni o povară. (...) Dacă ne gândim că numai în Bucureşti sunt peste 1,2 milioane de maşini, mai apar şi 500.000 de rable, unde le mai pui? În plus, în timp nu ar mai fi rentabil să le repari şi atunci cine va colecta aceste maşini? (...) Trebuie să protejăm mediul, să protejăm România să devină o pubelă", a spus Ion.

Totodată, industria auto naţională ar avea de suferit, reprezentantul Dacia afirmând că, în România, s-ar putea repeta situaţia din Polonia, unde ponderea livrărilor de autoturisme naţionale a scăzut semnificativ.

"E normal să apărăm şi industria auto locală, la fel cum se întâmplă şi în Statele Unite ale Americii, Germania sau Franţa", a mai spus Ion.

El a adăugat că nu se poate face o estimare a numărului de maşini foarte vechi care ar putea intra pe piaţa românească, dar că acesta s-ar putea ridica la ordinul zecilor sau chiar sutelor de mii.

Vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, a estimat, la începutul săptămânii, o scădere a vânzărilor Dacia în acest an cu 15-20%, dacă modificarea taxei de primă înmatriculare va intra în vigoare, iar propunerea APIA de includere în programul "Rabla" a peste 100.000 de autoturisme noi nu va fi aprobată.

Mihai Hura, director general în Ministerul Economiei şi Finanţelor, a arătat, duminică, într-o conferinţă de presă, că noua taxă auto a fost discutată în prealabil şi cu reprezentanţii producătorilor interni de autovehicule care ar fi acceptat, în final, noile valori, cu efecte asupra preţului de vânzare al autovehiculelor.

"E firesc ca Guvernul să discute cu producătorii naţionali. (...) Chiar dacă au fost de acord, asta nu înseamnă că vor să intre toate rablele în ţară", a mai spus Liviu Ion.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua taxă de poluare ar putea transforma România într-o "pubelă" pentru maşinile vechi .
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noua taxă de poluare ar putea transforma România într-o "pubelă" pentru maşinile vechi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni trimis de
(27 ian 2008, 23:15:21
rablele din occident sint de o mie de ori mai bune decit porcariile voastre care ruginesc cit ai clipi.VOI astia plini de bani nu va intereseaza ca singura speranta de a avea o masina mai ieftina este rabla din vest.Scadeti pretul si o sa aveti vinzari.Am actiuni la Dacia Pitesti de 10 ani si nu am primit un leu dividente.EXCROCIlor.
2.   SALARII EUROPENE....TAXE PE MASURA trimis de
(27 ian 2008, 23:36:29
de ce nu cumparati excrocilor dacii de la pitesti?Va plak si voua rablele dupa ceea ce vedem.V-ar place sa se vanda bine daciile?Competitia fratilor nu inseamna mucegait pe fotolii.Chiar daca as deschide o topitorie de rable...,va asigur ca ar ajunge la mine intai MASINILE de la pitesti iar peste ani si ani rablele din vest.Ar fi prea greu de calculat cat ar fi trebuit sa lucreze un muncitor cu un salariu de 500 roni pentru a plati o taxa de inmm.pt o masina euro2. Bine ca stiti cu exactitate cate masini sunt in Bucuresti si cate rable vor intra.Daca prostia ar durea......toti guvernantii ar urla .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte