Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNS intenţionează să finalizeze referendumul privind autonomia până la sfârşitul lunii ianuarie

Joi, 3 Ianuarie 2008 (15:28:44)

 Consiliul Naţional Secuiesc intenţionează să finalizeze, până la sfârşitul lunii ianuarie, referendumul intern privind autonomia Ţinutului Secuiesc, până în prezent circa 200.000 de persoane pronunţându-se în favoarea autonomiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Vicepreşedintele CNS, Ferencz Csaba, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că până în prezent aproximativ 200.000 de persoane cu drept de vot din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş s-au pronunţat în favoarea autonomiei în cadrul referendumului intern, neoficial pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc, iar acesta continuă şi în această lună în mai multe localităţi.

Potrivit deciziei Comisiei Permanente a CNS, referendumul intern privind autonomia Ţinutului Secuiesc va fi finalizat până la sfârşitul lunii ianuarie şi reprezentanţii Consiliului speră ca până la acea dată aproximativ 250.000 de persoane să se pronunţe în cadrul referendumului.

Referendumul intern, neoficial, cu urne mobile a fost finalizat în mai multe localităţi din judeţele Covasna şi Harghita, iar în aceste zile va fi reluată consultarea populaţiei privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Până în prezent, peste 99% dintre votanţi s-au pronunţat în favoarea autonomiei.

Ferencz Csaba a explicat că din perspectiva dezideratului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, anul 2008 este unul foarte important pentru a se face cunoscută această voinţă şi de a valorifica rezultatul referendumului pe plan internaţional. Vicepreşedintele CNS a subliniat că prin prezenţa episcopului Tokes Laszlo în PE există şanse să fie înregistraţi paşi importanţi la nivelul forurilor europene, în acest sens.

În urmă cu câteva luni, Comisia Permanentă a CNS a decis asupra formării unei comisii care în această perioadă, paralel cu desfăşurarea referendumurilor, elaborează o strategie de valorificare a rezultatelor şi lucrează la întocmirea unui pachet de documente care va fi trimis pe axa Bucureşti-Budapesta-Bruxelles-New York, diferitelor instituţii şi organizaţii.

Potrivit acestei decizii, pachetul de documente urmează să fie trimis preşedintelui României, conducerii Parlamentului României şi Ungariei, respectiv partidelor politice din cele două ţări, la mai multe foruri europene şi la ONU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNS intenţionează să finalizeze referendumul privind autonomia până la sfârşitul lunii ianuarie.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNS intenţionează să finalizeze referendumul privind autonomia până la sfârşitul lunii ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte