Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examenul de primire în profesia de avocat începe luni

Duminică, 25 Noiembrie 2007 (16:47:34)

Uniunea Naţională a Barourilor din România organizează examenul de primire în profesia de avocat, prima probă având loc, luni, informează instituţia.

  Potrivit articolului 11 sin Legea 51/1995 privind exerciatrea profesiei de avocat, se pot prezenta la concurs licenţiaţii unei facultăţi de drept sau doctori în drept care au cetăţenie română, sunt domiciliaţi în România, au exerciţiul drepturilor civile şi politice, nu exercită o profesie autorizată sau salarizată într-o altă ţară şi nu se află în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de lege.

Cazurile de nedemnitate sunt prevăzute în articolul 13 al Legii 51. Potrivit acestei reglementări, nu pot fi avocaţi cei condamnaţi definitiv prin hotărâre judecătorească la pedeapsa cu închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, cei care au săvârşit abuzuri prin care au fost încălcate drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, stabilite prin hotărâre judecătorească, cei cărora li aplicat pedeapsa interdicţiei de a exercita profesia, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească sau disciplinară, falitul fraudulos.

Regulamentul de organziare a concursului pentru intrarea în profesie prevede că examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe orale şi a două probe scrise.

Candidaţii vor trebui să răspundă la întrebări din cinci materii de examen: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

Pentru primirea în profesia de avocat, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7, cu condiţia ca la fiecare probă scrisă, să obţină minim nota 6.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examenul de primire în profesia de avocat începe luni.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Examenul de primire în profesia de avocat începe luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei