Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 oct 2007 - Anul XII, nr. 232 (3607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romania, ''oaia neagra'' in problema protectiei animalelor

Miercuri, 3 Octombrie 2007 (15:11:15)
"Din momentul aderarii statelor est-europene la Uniunea Europeana, comertul ilegal cu caini a ajuns pana in regiunile vestice ale Europei, iar Romania se afla in prim planul acestui fenomen, a declarat vicepresedintele Ligii italiene anti-vivisectie, Roberto Bennati, intr-un interviu publicat de cafebabel.com.

Comentand pe marginea noii legislatii europene in domeniu, Bennati a afirmat ca, dupa integrarea noilor state estice in UE, fenomenul comertului ilegal cu caini a ajuns pana in Franta, Italia si Germania. “Este un fenomen dificil de evaluat.

Diferite informatii indica ca, doar in 2006, s-au realizat venituri de peste 10 milioane de euro din acest trafic”, a precizat Roberto Bennati in materialul intitulat “Protezione animali, Romania pecora nera” (Protectia animalelor: Romania - oaia neagra).

Oficialul italian a afirmat ca Romania se afla pe primul loc in domeniul traficului cu caini si, pe deasupra, tara noastra are cea mai scazuta rata in ceea ce priveste protectia animalelor.

“Asociatiile lupta impotriva uciderii animalelor in strada iar cainii care supravietuiesc o fac in conditii foarte grele”, a declarat Bennati, adaugand ca, “cu toate acestea, nu exista reglementari in domeniu”.

In acest moment, Uniunea Europeana stabileste o noua legislatie si, pentru prima data, pune la punct un plan de actiune ce vizeaza asistenta si protectia animalelor.

Potrivit afirmatiilor lui Bennati, tarile nordice acorda cea mai mare atentie conditiilor de viata ale animalelor, el mentionand in acest sens Finlanda, Suedia si Marea Britanie. De exemplu, o lege ce protejeaza animalele de casa a fost adoptata la Londra inca din anul 1800.

Un tribunal din Marea Britanie a condamnat, in aceasta primavara, un cuplu de englezi la trei ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a fost gasit vinovat de infometarea cainelui."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romania, ''oaia neagra'' in problema protectiei animalelor.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romania, ''oaia neagra'' in problema protectiei animalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează