Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 105 (8634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„10 pentru folclor”, spectacol pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de Ziua Europei

Marţi, 7 Mai 2024 (14:14:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caravana „10 pentru folclor” se va opri de Ziua Europei, pe 9 mai 2024, de la ora 15:00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, unde artiști îndrăgiți vor răspândi bucurie sucevenilor prin cântecele pe care le vor interpreta.

Publicul este invitat să participe la un spectacol în care vor evolua prestigioasa Corală preoțească „Ștefan Nosievici”, condusă de părintele protopop Ionel Doru Budeanu,dar și artiști de muzică populară foarte iubiți: Ancuța Corlățan și Viorica Macovei.

La spectacol va fi prezentă și Iustina Irimia Cenușă, care vine la Suceava în dublă calitate, de interpret de muzică populară, dar și de director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. „10 pentru folclor” are un parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani încă din anul 2019. În februarie 2024, „10 pentru folclor” Suceava a fost cu caravana în localitățile botoșănene Gorbănești, Albești și George Enescu.

La fel ca în fiecare an, Caravana „10 pentru folclor” promovează și tineri talentați, între aceștia numărându-se surorile Diana și Teodora Seserman, dar și Ansamblul „Eco-folclor” al Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Suceava, coordonat de director prof. Mihaela Beșa și prof. Adriana Busuioc. Pe scena din centrul Sucevei vor urca și vor evolua și copiii de la Grădinița Obcini, în frunte cu directorul Maria Todereanu.

Inițiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, Mihaela Bârsan, a spus că a pregătit ceva deosebit pentru iubitorii de folclor ce vor participa pe 9 mai 2024 la spectacolul din centrul municipiului Suceava.

„Fiind Săptămâna Luminată, ne-am gândit să pregătim și ceva religios, iar pentru asta țin să îi mulțumesc foarte mult părintelui protopop Doru Budeanu, care are o corală extraordinară și a pregătit un repertoriu special pentru acest eveniment. Vom avea și câteva momente patriotice, de înaltă ținută artistică, care vor aduce multă emoție în rândul publicului care va alege să ia parte la concert. Mulțumesc tuturor artiștilor implicați în acest spectacol și, în mod special, domnului primar al municipiului Suceava, Ion Lungu, care a susținut și promovat foarte mult proiectul <10 pentru folclor>. Fără implicarea Primăriei Municipiului Suceava nu am fi reușit să ducem povestea caravanei folclorului la un nivel atât de ridicat. Vom sărbători, așadar, Ziua Europei, evidențiind frumusețea și unicitatea tradițiilor poporului român într-o Europă unită și puternică. Vă așteptăm alături de noi, într-un număr cât mai mare, la un eveniment care va scrie istorie”, a transmis Mihaela Bârsan.

Spectacolul de joi, 9 mai 2024, este organizat de Asociația „10 pentru folclor”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Organizatorii mulțumesc și sponsorilor implicați la acest eveniment: SC Ritmic COM SRL, Matteo Rustic Construct, Araisa Group, SC Tim Group SRL, Restaurant Casa Negru, Cofetăriile Ambianța și Platouri Tavioti.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „10 pentru folclor”, spectacol pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de Ziua Europei.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
„10 pentru folclor”, spectacol pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de Ziua Europei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei