Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, cu sprijinul celor aproximativ 60 de voluntari, distribuie în această perioadă 600 de pachete cu alimente de bază persoanelor aflate în situații de dificultate, în pragul sărbătorilor pascale, în cadrul Campaniei Colecta Națională de Alimente. Pachetele ajung în comunitatea de romi din cătunul Țimpoceni, satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, și din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, la persoanele cu dizabilități de la Clubul Împreună Suceava, la vârstnicii de la Așezământul „Acoperământul Maicii Domnului” Bogdănești, la Căminul de Bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la Asociația „Darul Binecuvântării” și la persoanele refugiate din Ucraina - beneficiari ai Organizației EDNAE. Voluntarii vor sprijini și cazuri individuale, vârstnici, familii și alte persoane vulnerabile care au cerut ajutorul asociației.
Campania Colecta Națională de Alimente, desfășurată de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, a avut loc în perioada 19-21 aprilie 2024 și a vizat implicarea comunității în acte de solidaritate prin achiziționarea și donarea de alimente neperisabile la cele 7 magazine arondate, din Suceava, și anume: Lidl Zamca (str. Zamca, nr. 15, Suceava), Lidl Bazar (Calea Unirii, nr. 24, Suceava), Lidl Șcheia-Obcini (strada Leonard Mociulschi, nr. 1, Șcheia), Penny Orizont (Calea Unirii, nr. 46, Suceava), Penny Biserica Sf. Andrei - Burdujeni (strada Păcii, nr.1, Suceava), Penny Moara (str. Universității, nr. 101A, Moara), Auchan (Calea Unirii, nr. 22, Suceava).
Echipa Asociației Institutul Bucovina și cei aproximativ 60 de voluntari au fost mobilizați, timp de trei zile, pentru a oferi sprijin și îndrumare celor dornici să se alăture acestui gest altruist. Începând cu data de 22 aprilie 2024, au avut loc sortarea și distribuirea pachetelor cu alimente de bază persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate. Pachetele, de aproximativ 6 kg fiecare, realizate cu ajutorul voluntarilor, constau în alimente de bază, donate de suceveni, printre care: făină albă, orez, zahăr, ulei, mălai, conserve, dulciuri.
Campania s-a desfășurat, la nivelul județului Suceava, în strânsă colaborare cu Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, în calitate de inițiator și coordonator, și cu Banca Regională pentru Alimente Roman, în calitate de coordonator regional, la nivelul județelor Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani și Iași.
„Colecta Națională de Alimente nu este doar o campanie, ci și o poveste despre solidaritate și generozitate, iar fiecare aliment donat devine un simbol al speranței pentru cei mai vulnerabili din comunitatea noastră”, a declarat Petru-Vasile Gafiuc, președinte al Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, care a mai adăugat: „Ne exprimăm recunoștința față de voluntarii noștri, printre care persoane refugiate din Ucraina, elevi, studenți de la Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Național <Mihai Eminescu> Suceava, Colegiul Economic <Dimitrie Cantemir> Suceava, Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza> Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Organizația EDNAE și Clubul Împreună Suceava”.