Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 66 (8595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri ilegale cu lemn de peste 100.000 de lei și amenzi de 30.000 de lei

Miercuri, 20 Martie 2024 (15:08:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipaje de poliție de la Serviciul Ordine Publică și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat un control la depozitul unei societăți din Borșa, județul Maramureș, cu punct de  lucru în comuna suceveană Cârlibaba, unde s-au verificat amănunțit stocurile faptice și scriptice de lemn și s-au verificat documentele și avizele de intrare și ieșire a lemnului.

Controlul a început din data de 15 martie, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, iar după câteva zile de verificări au rezultat nereguli grave la S.C HORDOUANU SRL.

În urma interogării aplicației SUMAL 2.0, a imaginilor atașate, cât și a datelor menționate în avize s-a constatat faptul că operatorul economic a emis 26 de avize de însoțire a materialului lemnos din altă locație față de cea raportată în SUMAL 2.0, ceea ce înseamnă că materialele lemnoase sunt considerate fără proveniență legală.

Cum lemnul nu mai era în depozit, s-a dispus măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 377,74 mc. lemn rotund rășinoase în valoare de peste 100.000 de lei.

În timpul verificărilor s-a mai constatat faptul că societatea în cauză a procedat la primirea unui aviz de material lemnos ale căror fotografii atașate avizului în cauză nu au fost făcute direct asupra mijlocului de transport, fiind realizate asupra altor dispozitive electronice sau a altor medii, fiind confiscați valoric alți 15 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de aproape 4.000 de lei.

Toate aceste manevre din documente înseamnă de regulă ascunderea unor cantități mari de lemn procesat de pe piața neagră.

Pe lângă confiscarea valorică a cantităților amintite mai sus (adică prejudiciu de achitat) societatea din Cârlibaba a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare de 30.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri ilegale cu lemn de peste 100.000 de lei și amenzi de 30.000 de lei.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afaceri ilegale cu lemn de peste 100.000 de lei și amenzi de 30.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei