Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 300 (8524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Elevii Școlii Gimnaziale Bilca învăță într-un singur schimb după inaugurarea unui nou corp al școlii

Joi, 21 Decembrie 2023 (14:17:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Zi de sărbătoare la Bilca, miercuri, 20 decembrie, întreaga comunitate celebrând sfințirea și inaugurarea unui nou corp de clădire al școlii gimnaziale din comună, investiție care se ridică la suma de 1,8 milioane de lei, bani din bugetul local.

Odată cu darea în folosință al noului corp al școlii (care este lipit de școala de centru, inaugurată în 2017), elevii instituției vor învăța într-un singur schimb, de dimineață.

Noul obiectiv are circa 450 de metri pătrați, compartimentați în cinci săli de clasă, secretariat și grupuri sanitare și are două niveluri, potrivit reprezentanților ADG Smart Construct Rădăuți, firma care s-a ocupat de această extindere. Lucrările au fost demarate la finele lunii iulie 2023, fiind finalizate înainte de termen.

 

Ceremonie religioasă, felicitări și moment artistic

 

Un sobor de preoți a săvârșit slujba de sfințire a noului corp al școlii din comună, la festivitate participând autorități județene, locale, primari din comunele vecine, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, elevi și oameni ai școlii.

Primarul comunei Bilca, Zaharia Rusu, a subliniat că anul 2023 a fost unul cu multe realizări în ceea ce privește învățământul din comună, argumentând că au fost făcute lucrări și intervenții la toate cele trei școli.

„În primul rând vorbim despre această extindere, o investiție deosebit de importantă pentru elevi și profesori. Tot în anul 2023 am reabilitat Școala Primară Nr. 2, cu ajutorul BookLand România, o unitate construită cu aproape 120 de ani în urmă. Nu în ultimul rând, la Școala Nr. 3 a fost refăcut acoperișul datorită unei sponsorizări a celor de la Egger, de 70.000 de lei. Așteptăm și proiectul PNRR, cei 400.000 de euro, pentru dotarea cu echipamente și mobilier”, a spus primarul Rusu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a menționat că Bilca este „leagănul învățământului bucovinean, acasă la marele om George Tofan, iar școala de aici este vie”.

”Orice învățător, orice profesor a pus suflet, se vede, se simte. Felicitări! Bilca devine o poveste de succes, un exemplu pe care vreau să-l dăm și în celelalte zone din județul Suceava”, a mai transmis acesta.

De altfel, directorul școlii, prof. Costică Negru, a apreciat relațiile pe care instituția le are atât cu administrațiile locală și județeană, cât și cu părinții și cadrele didactice.

„Este un nou moment important din viața școlii. În 2008 inauguram sala de sport, în 2012 grădinița, în 2017 școala centrală, iar în acest an venim cu această completare care ne va ajuta să organizăm actul educațional într-un singur schimb”, a explicat Costică Negru. Acesta a menționat că 72 de elevi din ciclul primar învățau în schimbul 2, înainte de darea în folosință a noii investiții.

În total, la cele trei școli din Bilca, învață 390 de elevi și preșcolari.

La finalul evenimentului, invitații, printre care și prefectul Alexandru Moldovan, prof. Grigore Bocanci – inspector școlar general, au asistat la un moment artistic, cu tematică specifică acestei perioade, oferită de elevi ai școlii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Școlii Gimnaziale Bilca învăță într-un singur schimb după inaugurarea unui nou corp al școlii.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii Școlii Gimnaziale Bilca învăță într-un singur schimb după inaugurarea unui nou corp al școlii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei