Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 176 (8400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Terapie prin citit și povestit” dedicat persoanelor marginalizate, la Moldovița

Duminică, 30 Iulie 2023 (18:09:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Asociației de ajutor mutual ADAM Moldovița a avut loc sâmbătă, 29 iulie 2023, o întâlnire a persoanelor implicate în proiectul „Terapie prin citit și povestit” (Therapy through Reading and Storytelling - TRUST), proiect care are ca scop reducerea excluziunii sociale a persoanelor, în special a femeilor, care provin din medii marginalizate, prin activități de lectură și povestire.

Am aflat de la coordonatoarea proiectului TRUST, Mihaela Hiche, că începând cu luna martie 2022 și până în prezent s-au desfășurat, în toate organizațiile partenere, activități lunare cu beneficiarii direcți, care au presupus ateliere de lectură, dezbateri pe teme precum situația femeilor în alte culturi, femeile în perioade dificile ale istoriei, cartea lunii, autorul lunii etc. „Beneficiarii direcți cuprinși în proiect au realizat activități în pereche cu vârstnici, cărora le-au împărtășit din informațiile obținute în cadrul sesiunilor de lucru”, ne-a mai spus Mihaela Hiche.
La evenimentul de sâmbătă au participat peste 30 de persoane, din țară și din țările partenere în proiect, beneficiarele proiectului, Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița, reprezentanți ai Primăriei Moldovița, prof. Laura Șutu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, scriitorul Casian Balabașciuc, membri ai comunității din Moldovița și membri ai Fundației The Open Network for Community Development din România și Belgia.

Evenimentul a fost transmis și online, astfel că au putut participa și peste 15 persoane și o parte dintre partenerii internaționali ai proiectului.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate rezultatele realizate pe parcursul proiectului:„Scrisori către comunitatea mea” – cărți cu povestiri(coordonat de ADAM Moldovița, România),„Ascultați vocea noastră” - Videoclipuri de promovare a lecturii și a povestitului - canal de YouTube, „Povestiri audio” (coordonat de Form2You, Portugalia) și „TRUST pe telefonul tău” – aplicație TRUSTY, (coordonat de Vatra Limburg, Belgia).

ADAM Moldovița, ne-a mai spus Mihaela Hiche, a lansat în cadrul evenimentului de sâmbătă cartea „Gânduri pentru infinit”, o colecție de povestiri ale beneficiarilor din proiect și trei videoclipuri care promovează lectura, sprijinul acordat vârstnicilor și păstrarea tradițiilor locale.

„Unul dintre videoclipuri a fost realizat cu sprijinul Serviciului social de îngrijiri la domiciliu existent în cadrul ADAM Moldovița și are ca mesaj <Citește unui bătrân!>, mesaj care dorim să ajungă la cât mai multe persoane”, a completat coordonatoarea proiectului TRUST. Proiectul TRUST este cofinanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene și este coordonat de Adam Moldovița (România), având ca parteneri din Portugalia, Bulgaria, Belgia și Centrul de Resurse și Consultanță în Educație (România).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Terapie prin citit și povestit” dedicat persoanelor marginalizate, la Moldovița.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Terapie prin citit și povestit” dedicat persoanelor marginalizate, la Moldovița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei