Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 123 (8347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiectul sediului Facultății de Medicină a USV a primit avizul de oportunitate. Construcția are șanse să înceapă în acest an

Luni, 29 Mai 2023 (15:10:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul pas pentru construcția sediului Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost făcut. Proiectul a primit avizul de oportunitate și în toamnă se poate prezenta cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ) în fața  comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism și sunt șanse să obțină autorizația de construire și să înceapă organizarea de șantier chiar în acest an. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, luni, că este convins că PUZ-ul pentru sediul Facultății de Medicină va fi aprobat în acest an. „Este de apreciat și lăudabil că vom avea la universitatea din Suceava facultate de medicină și sunt convins că se va face performanță. Avem un spital dotat, dar este nevoie în continuare de specialiști. Datorită facultății, în spital vor veni rezidenți, unii vor rămâne să profeseze aici și după ce încheie rezidențiatul și vom rezolva o problemă importantă de asigurarea resursei umane în sistemul sanitar sucevean”, a afirmat Ion Lungu.

Sediul Facultății de Medicină și Științe Biologice se va construi în curtea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, lângă Serviciul Județean de Ambulanță și Colegiul Național „Spiru Haret”. Accesul se va putea face atât de pe strada Scurtă, cât și de la bulevardul principal.

Conform proiectului, vor fi două corpuri de clădire, ridicate pe o parcelă de 1440 mp. Vor fi aici spații pentru instruire teoretică şi practică, spații de cazare pentru studenți, căi de acces carosabile şi pietonale, parcaje, garaje, spații plantate, amenajări pentru sport etc.. Clădirile vor fi cu zece niveluri: subsol+parter+7 etaje și etajul 8 retras. O parte din parcarea existentă va fi dezafectată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul sediului Facultății de Medicină a USV a primit avizul de oportunitate. Construcția are șanse să înceapă în acest an.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul sediului Facultății de Medicină a USV a primit avizul de oportunitate. Construcția are șanse să înceapă în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei