Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 227 (8144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Două noi grădinițe vor fi date în folosință în Suceava, în următoarele 9 luni

Marţi, 27 Septembrie 2022 (11:36:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană continuă investițiile de dezvoltare a infrastructurii pentru educație, iar în perioada următoare vor fi date în folosință două noi grădinițe, atât de necesare părinților cu copii mici.

„După ce am dat în funcțiune două grădinițe cu program prelungit pe fonduri europene, cea din Burdujeni Sat și cea de pe strada Dobrogeanu Gherea, din zona centrală, lucrăm la alte două grădinițe, respectiv de la Colegiul Național Mihai Eminescu și din curtea Școlii Gimnaziale Nr. 7 de la Ițcani.

Grădinița cu program prelungit de la Colegiul Național Mihai Eminescu va fi dată în funcțiune la data de 1 Decembrie 2022. Cea din Ițcani, tot cu program prelungit, din curtea Școlii Gimnaziale nr. 7, va fi finalizată până la 30 iunie 2023. În aceste zile se pune tabla pe acoperiș”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Un element de noutate la Colegiul „Mihai Eminescu” îl reprezintă o pictură murală de mari dimensiuni, a lucrării artistice selectate în cadrul concursului dedicat tinerilor artiști din România și Ucraina "Mesajul meu pentru Ucraina" pentru celebrarea Zilei Cooperării Europene 2022.

Șeful municipalității sucevene a precizat că în paralel cu investițiile menționate, se lucrează la alte două proiecte de grădiniță cu program prelungit, una în Cartierul Obcini și alta în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 1.

„Totodată, avem aprobate pentru a fi realizate prin Compania Națională de Investiții și două creșe - una deja licitată la execuție, pe Dealul Mănăstirii, iar alta în zona Cetății de Scaun.

Infrastructura pentru educație este o prioritate pentru municipalitate”, a mai spus Ion Lungu.

Valoarea finanțării pentru creșa din cartierul Dealul Mănăstirii este de 21.667.344,35 lei, pentru proiectarea și execuția unei creșe pentru 10 grupe, cu o capacitate totală de 110 copii.  Creșa va fi dotată cu soluții de încălzire pe energie verde, cu spații verzi și cu alocarea unei suprafețe de minim 10 mp pentru fiecare copil.

Perioada de implementare este de 38 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două noi grădinițe vor fi date în folosință în Suceava, în următoarele 9 luni.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două noi grădinițe vor fi date în folosință în Suceava, în următoarele 9 luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei