Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 295 (7907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

783 de suceveni au murit de Covid în valul patru al pandemiei

Vineri, 17 Decembrie 2021 (15:23:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproape 800 de suceveni au murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus în valul patru al pandemiei. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Ioana Vlad, în ședința de vineri a Colegiului Prefectural. Olivia Ioana Vlad a spus că din punct de vedere epidemiologic, debutul valului patru poate fi considerat ca având loc în prima săptămână a lunii septembrie 2021, iar sfârșitul acestuia la finalul lunii noiembrie. Ea a precizat că în perioada 1 septembrie - 30 noiembrie s-au efectuat 119.560 de testări, din care 78.627 teste rapide, iar în urma prelucrării acestora 12.789 au fost pozitive, rata pozitivării fiind de 10,70%. Șeful DSP Suceava a adăugat că acest procent de pozitivare se încadrează în media națională din aceeași perioadă.

Ea a adăugat că, în schimb, rata mortalității la nivelul județului Suceava, în cel de-al patrulea val al pandemiei, a înregistrat valori de peste 6,13%. Astfel, din 12.789 de persoane confirmate cu noul coronavirus în județul Suceava, 3.485 au necesitat internare, adică 27,25%, iar 783 de persoane au decedat, respectiv 22,47% din totalul persoanelor internate.

Olivia Ioana Vlad a arătat că printre posibilele cauze ale deceselor se numără prezentarea tardivă a pacienților în unitățile spitalicești în stadii avansate de evoluție a infecției cu Sars-Cov-2, vârsta înaintată și multiple comorbidități, dificultățile spitalelor în aprovizionarea cu unele medicamente de ultimă generație, cum ar fi anticorpii monoclonali, precum și rata scăzută de vaccinare la nivelul județului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 783 de suceveni au murit de Covid în valul patru al pandemiei.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
783 de suceveni au murit de Covid în valul patru al pandemiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei