luni, 22 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 274 (7886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9469 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7475 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” au participat la un atelier de gătit, în cadrul săptămânii globale a educației

Luni, 22 Noiembrie 2021 (15:20:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au participat recent la un atelier de gătit intitulat „Global Cookbook”, în cadrul săptămânii globale a educației. Elevii suceveni au descoperit arta culinară italiană. Ei au preparat paste cu sos ragu și tiramisu, activitatea fiind organizată de Chef Trainer Adina Țibu, la studioul de gătit Gastro Bucovina din municipiul Suceava.

Prof. Gabriela-Parascheva Hisem ne-a spus că pe lângă faptul că elevii au învățat să gătească delicii culinare într-un timp scurt și că aceștia au aflat cum se gătește sănătos, fără E-uri, „tinerii bucătari” au mai învățat și noțiuni de cultură generală despre Italia. „Prin intermediul acestei activități s-au urmărit transmiterea unor informații, deprinderi sănătoase și bune practici legate de bucătăria italiană și de gătitul în scop educațional nonformal, în același timp având și o latură recreativă. Experiența a fost una plăcută și utilă, elevii învățând să lucreze în echipă, să învețe gastronomie, plecând acasă cu amintiri plăcute și aptitudini noi”, a completat prof. Hisem.

Echipa de proiect a fost formată din prof. Alexandra-Veronica Bejinaru, director, prof. Gabriela-Parascheva Hisem, CPPE, prof. Raluca Schipor-Baban, prof. Anca Varga, prof. Anca Dăscăliuc, prof. Isabela Mitrea, prof. Ciprian Hrețcanu, consiliul școlar al elevilor.

Săptămâna Globală a Educației (Global Education Week), desfășurată în perioada 15-21 noiembrie 2021, a avut ca scop promovarea educației globale, încurajarea tinerilor pentru a-și exprima mai ușor părerile cu privire la educația interculturală, educația pentru dezvoltare, educația pentru sustenabilitate, toate acestea reprezentând dimensiunea globală a educației pentru cetățenie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” au participat la un atelier de gătit, în cadrul săptămânii globale a educației.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” au participat la un atelier de gătit, în cadrul săptămânii globale a educației0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei