Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 266 (7878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Niculai Barbă anunță că Serviciul Salvamont Suceava este pregătit pentru sezonul de iarnă

Vineri, 12 Noiembrie 2021 (15:09:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că Serviciul Salvamont Suceava este pregătit pentru sezonul de iarnă care se apropie. Niculai Barbă a amintit că CJ Suceava a aprobat, luna trecută, suplimentarea statului de funcții al Serviciului Public Județean Salvamont Suceava cu încă două posturi de salvator montan, pentru creșterea capacității de intervenție a acestui serviciu. Barbă a spus că suplimentarea cu cele două posturi era necesară în contextul dezvoltării turismului montan în județ. De asemenea, el a subliniat faptul că administrația județeană urmează să achiziționeze echipamente și materiale pentru dotarea suplimentară a Serviciului Salvamont Suceava.

În acest context și având în vedere apropierea sezonului de iarnă, Niculai Barbă a precizat că Serviciul Public Salvamont a făcut mai multe recomandări pentru turiștii care doresc să abordeze traseele montane din județ. Astfel, turiștii sunt sfătuiți să fie echipaţi corespunzător traseelor abordate, cu bocanci, parazăpezi, colțari, dacă este cazul, îmbrăcăminte de sezon, căciulă, mănuși, bețe de trekking etc., să aibă în vedere o alimentație și hidratare optime, să țină cont de atenționările de vreme rea, respectiv cod galben/portocaliu (vânt, precipitații etc.) și să evite zona de creastă sau lipsită de vegetație în condiții de vizibilitate scăzută întrucât orientarea poate deveni dificilă, iar marcajele turistice pot fi acoperite de zăpadă.

Turiștii sunt sfătuiți să urmărească buletinele nivometeorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, să evite abordarea zonelor de jgheab sau urcarea pe aceste zone, unde se formează acumulări de zăpadă și cornișe la limita superioară, iar în cazul în care consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să telefoneze serviciului salvamont pentru informaţii sau pentru intervenţii în timp optim, pentru a se evita situaţii neplăcute, uneori critice. Turiștilor li se mai recomandă să ia în considerare că timpii de parcurgere ai unui traseu în condiții de iarnă se pot dubla față de timpii afișați pe tablele indicatoare și că în zona alpină chiar linia traseului poate fi diferită și să țină cont că deși la altitudini mai mici zăpada poate lipsi, în zonele mai înalte, începând cu 1000 de metri, pot găsi un strat uneori consistent de zăpadă care poate fi viscolită și gheață.

Pentru turiștii care nu au încă suficientă experiență în drumeții pe trasee montane, Salvamont le recomandă să parcurgă traseele ușoare, de exemplu: pentru masivul Rarău, traseul Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Rarău și traseul punct albastru Pârtia Rarău – Vf. Rarău și pentru masivul Giumalău, traseul Rusca – Valea Rusca – cabana Giumalău – Vf. Giumalău, traseul bandă roșie pentru care se recomandă varianta de iarnă marcată cu neon orange începând cu zona de jnepeniș și traseul Chilia, punct roșu, aproximativ 4 ore din Pojorâta.

Pentru accesul auto în zona montană este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.

Salvamont a transmis și telefoanele utile pentru turiști, respectiv 112 – pentru situații de urgență care implică intervenția mai multor servicii de salvare și 0salvamont (0725 826668 – Dispecerat Național Salvamont Brașov) și 0745 313052 și 0724 212857 – Serviciul Public SALVAMONT Suceava – pentru informații privind zona montană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă anunță că Serviciul Salvamont Suceava este pregătit pentru sezonul de iarnă.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niculai Barbă anunță că Serviciul Salvamont Suceava este pregătit pentru sezonul de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei