Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 182 (7794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: Premierul Florin Cîțu folosește banii de pensii în interes „personal” pentru campania internă din PNL

Vineri, 6 August 2021 (13:01:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că actualul premier PNL, Florin Cîțu, se folosește de banii pentru pensiile românilor în interes „personal” pentru campania internă de partid. Ioan Stan a declarat că noile decizii ale coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR demonstrează din nou că cei de la putere sunt interesați să-și urmeze doar agendele personale, fără să le pese de nevoile reale ale românilor.

„Aceștia au transformat rectificarea bugetară în recunoaștere oficială a faptului că vor folosi fondurile publice pentru a influența în favoarea lor voturile de la cele două congrese PNL, respectiv USR-PLUS”, a spus Ioan Stan. El a declarat că transferarea unor sume uriașe de la pensiile românilor către Fondul de Rezervă al Guvernului, aflat „la cheremul” premierului Florin Cîțu, nu poate avea nici o justificare economică rezonabilă, în condițiile în care există deja un deficit de 8 miliarde de lei la Bugetul de pensii. „Asistăm așadar la o acțiune de drenare a banilor publici, astfel încât premierul să își asigure resursele financiare necesare pentru cumpărarea voturilor primarilor PNL pentru șefia partidului, iar aliații de Coaliție să-și regleze polii de putere dintre USR și PLUS”, a precizat liderul PSD Suceava.

El a explicat că premierul Florin Cîțu vrea să mute 3,32 miliarde lei de la capitolul Subvenții, din care se acoperă deficitul la fondul de pensii, la Capitolul Acțiuni Generale – Fondul de Rezervă al Guvernului, de unde premierul îi poate aloca discreționar, după cum dorește el, respectiv aliații de guvernare. Ioan Stan consideră că pentru a realiza această „manevră”, actualii guvernanți au declarat venituri suplimentare fictive la fondul de pensii în condițiile în care pe primele șase luni deficitul la bugetul pensiilor era de 8,4 miliarde lei, adică 0,7% din PIB. „Metoda a mai fost folosită și în anul 2020, când au fost luați 6,5 miliarde lei de la bugetul de pensii și duși în Fondul de Rezervă al Guvernului, iar ulterior banii a fost alocați discreționar de Orban către primăriile și consiliile județene PNL în timpul campaniei electorale de la alegerile locale”, a explicat Ioan Stan.

El a adăugat că, în acest context, PSD somează guvernul să nu mai folosească banii românilor pentru campania politică internă a partidelor din Coaliție. Stan i-a atras atenția premierului Florin Cîțu că utilizarea banilor pentru pensii în interes „personal” este cea mai mizerabilă manevră politică la care au asistat românii în cei 31 de ani de democrație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Premierul Florin Cîțu folosește banii de pensii în interes „personal” pentru campania internă din PNL.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: Premierul Florin Cîțu folosește banii de pensii în interes „personal” pentru campania internă din PNL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei