Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 123 (7735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția itinerantă „Cuibușor de nebunii”, la Galeriile de Artă din Rădăuți

Vineri, 28 Mai 2021 (14:41:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul de Științele Naturii din Suceava, componentă a Muzeului Național al Bucovinei, organizează, în perioada 2 iunie - 2 iulie 2021, la Galeriile de Artă din Rădăuți, expoziția itinerantă „Cuibușor de nebunii”.  În cadrul expoziției sunt prezentate 55 de exponate, reprezentate de cuiburi și ouă de la păsări sedentare și migratoare din nordul Moldovei.

Acestea sunt realizate doar din materiale vegetale naturale (stuf și papură, crenguțe și frunze de foioase și rășinoase, mușchi de pământ, licheni), cât și din alte tipuri de materiale (noroi, pământ, nisip, cochilii, pietricele). Biologul dr. Florentina-Carmen Oleniuc, de la Muzeul de Științele Naturii Suceava, ne-a spus că toate
cuiburile reconstruite au forme diferite (cupă mare boltită, carafă,  sferă, sipet sau de cimpoi) și aparțin speciilor de păsări naturalizate, care se găsesc și în depozitul de Ornitologie al Muzeului de Științele Naturii. „Speciile aviene se diferențiază în funcție de regimul de hrană (ihtiofage, fitofage, răpitoare de zi și de noapte, granivore, insectivore), precum și în funcție de activitatea circadiană (diurne, crepusculare și nocturne) și/sau de cea  sezonieră (sedentare și migratoare, de pasaj și oaspeți : de vară, de iarnă ). Din punct de vedere al mediului de viață al păsărilor și, pe de altă parte al importanței lor cinegetice, în expoziția temporară au fost reconstituite cuiburi și ouă de la speciile aviene care trăiesc pe sol, în frunziș, în lunci și zăvoaie, în stâncării, în scorburi, în malurile nisipoase ale râurilor, în desișul arboretului de conifere sau de foioase”, a completat  biologul dr. Florentina-Carmen Oleniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția itinerantă „Cuibușor de nebunii”, la Galeriile de Artă din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția itinerantă „Cuibușor de nebunii”, la Galeriile de Artă din Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei