Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 123 (7735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Minimum minimorum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abia revenise de Gea cât de cât în grațiile suporterilor lui Manchester United și iată că îi e dat să înfrunte un bilanț de minimum minimorum la loviturile de departajare. Asta înseamnă să ia goluri de la absolut toată echipa adversă, iar singura ratare să-i aparțină! Cred că nimeni nu merită așa ceva, totuși. A fost și lipsit de orice fărâmă de noroc, pieptănând degeaba vreo două-trei mingi cu vârful degetelor. Prin acest lucru va intra în istoria fotbalului finala Ligii Europa din 2021, dintre Man United și Villarreal: au bătut toți cei 22 aflați pe gazon și s-a ratat doar ultima lovitură, a unuia dintre portari. Aproape sigur va fi ținut minte și numele portarului, așa cum își amintește lumea de Duckadam, chiar dacă dintr-un motiv aproape diametral opus. Aud că este invocat Henderson, dar așa se întâmplă mereu post-factum. Și noi, românii, după ce Silviu Lung a luat toate 5 golurile cu Irlanda, în 1990, ne-am gândit cu jind că Stelea împingea în picioare ca la 20 de ani... Altfel, meciul a fost grevat de tensiunea obișnuită a finalelor, cu eterna frică de a greși. Nimic deosebit, deci, doar victoria ”submarinului galben” este bine-venită, fiind vorba de primul trofeu cu adevărat important din istoria clubului, căci Cupa Intertoto, câștigată de două ori la începutul anilor 2000, era totuși o cumetrie de vară, gândită ca să n-aibă pronosportiștii parte de vacanță. Astfel, Villarreal confirmă că e greu să fii profet în țara ta, în cei aproape 100 de ani de existență (îi va împlini peste 2 ani) nelipindu-se de niciun trofeu intern.

Telegrafic despre tragerea la sorți de la Roland Garros. Irina Begu și Patricia Țig pot transforma în oportunitate uriașă întâlnirile aparent prohibitive cu Serena, respectiv Osaka. Nefiresc de greu primul tur pentru Sorana, care a pescuit-o pe Konta (jucătoarea noastră este încă în turneul de la Strasbourg, unde o va întâlni azi, în sferturi, pe Bianca Andreescu). În turneul băieților, Nadal și Djokovic s-ar putea întâlni înainte de finală, într-o jumătate de tablou în care e prezent și Federer, pe partea sârbului. De un astfel de meci titanic ar putea profita în finală cel care va răzbi din partea de jos, adică Thiem sau teoretic Medvedev, dar mai degrabă Tsitsipas.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minimum minimorum.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Minimum minimorum5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei