Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2020 - Anul XXV, nr. 218 (7523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur dă asigurări că zonele decopertate de pe lateralele drumului Suceava – Dolhasca vor fi acoperite până la iarnă

Miercuri, 16 Septembrie 2020 (16:07:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul din Liteni, Tomiță Onisii, au verificat, miercuri, lucrările de modernizare de pe raza acestui oraş a drumului Suceava – Ipotești – Udești – Liteni – Dolhasca – limita cu județul Iași. Gheorghe Flutur a ținut să le dea asigurări locuitorilor din această zonă a județului că până la venirea iernii vor fi acoperite zonele decopertate de pe lateralele drumului, astfel încât acestea să nu creeze probleme șoferilor. Flutur a spus că în momentul de față se lucrează la umplerea acestor casete săpate pe marginea drumului.

„Am văzut că apărut și în spațiul public o îngrijorare că vine iarna și nu se face umplutura acestor casete. Se lucrează deja în forță pentru a acoperi aceste zone. Și trebuie să le explic sucevenilor câteva chestiuni. În primul rând acest drum se lățește la opt metri. Șase metri va fi carosabilul de asfalt și câte un metru pe laterale este acostamentul. S-au săpat 55 de centimetri pe o parte a drumului pentru că se pregătește fundația acestuia. Iar această fundație este destul de complexă. Adică este un strat de 10 centimetri de duro sol, un fel de beton, de liant care absoarbe apa, apoi vin 15 centimetri de pietriș care se tasează și apoi piatra concasată. Se pregătește astfel patul drumului pentru asfaltare”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a spus că pe întreaga lungime a drumului care se modernizează, de 46,7 kilometri, sunt deja deschise mai multe fronturi de lucru. Flutur a amintit că investiția în modernizare acestui tronson de drum este de 22 de milioane de euro, Consiliul Județean Suceava realizând lucrările printr-un proiect cu fonduri europene. Șeful administrației județene a precizat că ceea ce este important este faptul că proiectul include lărgirea carosabilului, respectiv creșterea capacității portante a drumului. „Este un lucru extraordinar de important și oamenii trebuie să aibă încredere că noi lucrăm. De asta am venit aici, pentru a-i verifica și a-i grăbi, pentru că bate la ușă vremea rea. Constructorul înțelege și lucrează cu toate forțele pe șantier pentru a acoperi aceste casete”, a declarat Flutur, care a adăugat că „încă o dată vreau să fac o precizare că am văzut în spațiu public în această perioadă discuții că va veni iarna și nu se acoperă aceste porțiuni de drum. Nu este adevărat. Ne ținem de treabă”.

Președintele CJ Suceava a precizat că personal merge de trei ori pe săptămână pentru a verifica modul în care se desfășoară lucrările. „Aici unde suntem noi acum, între Liteni și Dolhasca, deja au ajuns la forma finală cu acoperirea acestor casete decopertate, iar de aici încolo urmează stratul de binder, adică primul strat de asfalt”, a precizat Flutur. El a mai adăugat că acest drum va deservi în jur de 55.000 de locuitori, din Suceava și până la Dolhasca. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a ținut să mai precizeze faptul că mostre din fiecare strat care se compactează pentru a acoperi casetele săpate sunt trimise la un laborator specializat din Piatra Neamț pentru a se testa gradul de compactare, el subliniind faptul că este extrem de importantă respectarea normelor din proiect. Flutur a mai precizat că interesul este ca aceste lucrări de acoperire a zonelor săpate pe marginea drumului să fie realizate în special în intravilanul localităților, astfel încât oamenii să poată avea acces în gospodăriile lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur dă asigurări că zonele decopertate de pe lateralele drumului Suceava – Dolhasca vor fi acoperite până la iarnă.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur dă asigurări că zonele decopertate de pe lateralele drumului Suceava – Dolhasca vor fi acoperite până la iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei