Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2020 - Anul XXV, nr. 218 (7523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medalii de aur și platină pentru reprezentanții USV la un mare salon de inventică

Miercuri, 16 Septembrie 2020 (11:54:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Invențiile realizate de cadre didactice și doctoranzi din cadrul USV, care activează în cadrul Centrului de Inventică ”Dorel Cernomazu” al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC) și care au fost prezentate în cadrul celei de a doua ediții a Salonului de Inventică International Invention & Trade Expo ITE de la Londra, au obținut rezultate strălucite, reprezentate de medalii de aur și platină.

Salonul a avut loc în perioada 10-11 septembrie, reprezentând o platformă pentru inovație, un loc de întâlnire profesional, unde se reunesc oameni din lumea inovației, a cercetării, dezvoltării și finanțării și acoperă domenii precum: inginerie, medicină, tehnologia informației, biochimie, protecția mediului, energetică, echipamente industriale și multe altele. La acest salon, delegații din peste 20 de țări se reunesc în fiecare an pentru a-și prezenta invențiile brevetate și ideile noi, ITE Londra reprezentând o fereastră către inovație și noi tehnologii, constituind legătura care le permite oamenilor de afaceri și cercetătorilor să se întâlnească cu investitori și potențiali parteneri, pentru a-și dezvolta și materializa proiectul și pentru a-și promova și comercializa produsul.

La ediția din acest an, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu patru invenții ale cadrelor didactice și doctoranzilor care activează în cadrul FIESC, juriul internațional al salonului acordând patru medalii de aur și o medalie de platină autorilor invențiilor participante.

Cea mai apreciată invenție, ”Automatic ice remover device for aerial power lines”, propune o soluție de deschiciurare a liniilor electrice aeriene. Această invenție a primit două medalii, una de platină și una de aur, având ca autori pe: Cenușă Mihai, Poienar Mihaela, Milici Laurențiu Dan, Graur Adrian, Ungureanu Constantin, Atănăsoae Pavel, Bobric Crenguța Elena, Popa Cezar Dumitru.

Alte trei invenții participante au fost medaliate cu aur, ”Device for continuous skeletal traction”, avându-i autori pe:Cenușă Mihai, Poienar Mihaela, Milici Laurențiu Dan, Rață Mihai, Irimia Daniela, Pentiuc Radu Dumitru, Lupu Elena Daniela, Afanasov Ciprian, ”Automatic command control system”,ai cărei autori sunt: Toader Eusebiu, Poienar Mihaela, Milici Mariana Rodica, Rață Gabriela, Prodan Cristina, Vlad Valentin, Nițan Ilie, Ungureanu Constantin, și ”System for monitoring the activity of a person in the office”, autori: Milici Laurențiu Dan, Poienar Mihaela, Nițan Ilie, Ungureanu Constantin, Grosu Oana Vasilica, Pocriș Marcel, Toader Eusebiu Vasile, Medrihan Dumitru Nicolae.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii de aur și platină pentru reprezentanții USV la un mare salon de inventică.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medalii de aur și platină pentru reprezentanții USV la un mare salon de inventică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei