Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2020 - Anul XXV, nr. 206 (7511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transport ilegal de cherestea, confiscat după verificarea unui aviz de însoțire dubios

Miercuri, 2 Septembrie 2020 (16:51:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu inspectori ai Gărzii Forestiere Suceava au acționat în trafic, marți, în zona Mălini, oprind pentru control, la Poiana Mărului, un autocamion cu semiremorcă, care transporta cherestea, la volan fiind un localnic. Bărbatul a prezentat un aviz de însoțire din ziua respectivă, pentru o cantitate de 68 de mc cherestea rășinoase.

Polițiștii au observat că punctul de încărcare din aviz era în satul Pâraie, iar punctul de descărcare în Argeș, astfel că prezența vehiculului la Poiana Mărului nu se justifica. Aceștia au suspectat că materialul lemnos este încărcat din altă locație și au trecut la verificări suplimentare, mai ales după ce au studiat și imagini video de pe camere de supraveghere, care le-au indicat că vehiculul nu s-a deplasat între cele două sate.  

La fața locului a fost chemat și un echipaj de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere (ISCTR), pentru verificarea tahografului, care a arătat că mașina a staționat pentru încărcare. După toate verificările efectuate s-a stabilit faptul că materialul lemnos a fost transportat fără proveniență legală, din alt loc decât cel înscris în avizul de însoțire.

Șoferul a fost condus cu vehiculul greu la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde materialul lemnos a fost inventariat de specialiștii silvici, rezultând un volum total de aproape 60 de mc cherestea.

Firma din satul Pâraie, Ștef Trans, care făcea transportul, a fost amendată cu 10.000 lei, totodată confiscându-se cantitatea de cherestea rășinoase, în valoare de aproape 10.000 de euro.

Controlul a continuat și la sediul firmei locale, unde s-a mai găsit cantitatea de 4,77 m.c. cherestea rășinoase fără documente de proveniență legală, care a fost de asemenea confiscată. Firma a mai încasat două amenzi în cuantum de 6.000  lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transport ilegal de cherestea, confiscat după verificarea unui aviz de însoțire dubios.
 Vizualizări articol: 988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transport ilegal de cherestea, confiscat după verificarea unui aviz de însoțire dubios0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei