Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Dotările IT necesare în fiecare clasă, pentru începerea anului școlar, stabilite

Joi, 30 Iulie 2020 (14:11:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate clasele unităților de învățământ din Suceava vor fi dotate cu o serie de echipamente IT necesare pentru desfășurarea orelor de curs la distanță, online.

Decizia a fost luată prin vot, în cadrul unei ședințe desfășurate joi, la sediul Primăriei Suceava, la care au participat specialiștii în informatică de la unitățile școlare, prestatori de servicii IT dar și reprezentanții operatorilor din domeniul telecomunicațiilor (RCS-RDS, Romtelecom și Vodafone).

“Ne pregătim pentru deschiderea noului an școlar. Astăzi este aproape imposibil să înceapă noul an școlar în varianta clasică cu toți copiii prezenți în clasă. Cel mai probabil scenariu, așa cum se preconizează, va fi varianta de predare hibrid cu elevi în clasă și elevi în sistem on-line de acasă.
Dacă lucrurile se agravează este posibil ca sistemul de învățământ să se desfășoare on-line în totalitate. În oricare din primele două variante este necesar un sistem on-line performant montat în școli”, a spus primarul Ion Lungu, după discuțiile avute luni și marți cu directorii de licee și școlile gimnaziale din oraș.

La ședința convocată joi, pe tema echipamentelor IT necesare pentru a se putea ține orele online, s-au aprobat prin vot dotările pentru fiecare clasă:
- internet fizic cablat;
- laptop sau calculator;
- video proiector;
- cameră web.
“Așteptăm propunerile școlilor cu necesarul de echipamente până luni 3.08.2020 să facem ședință de îndată a Consiliului Local să le punem la dispoziție sumele necesare pentru a pregăti sălile de clasă în sistem on-line până la data de 1.09.2020”, a adăugat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Tot ca dotări IT sunt așteptate să ajungă la elevii din municipiu 742 de tablete de la Guvern, care a demarat deja licitația în acest scop.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dotările IT necesare în fiecare clasă, pentru începerea anului școlar, stabilite.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dotările IT necesare în fiecare clasă, pentru începerea anului școlar, stabilite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei