Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 adolescenți prinși de furtună pe Rarău, ajutați de salvatorii montani să ajungă la destinație

Joi, 30 Iulie 2020 (13:42:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de 10 adolescenți din municipiul Vaslui, surprinși de o furtună în masivul Rarău, au fost salvați din zonă și transportați în siguranță spre locul de cazare după o intervenție a jandarmilor montani împreună cu salvamontiști și un pădurar.

Alarma a fost dată în cursul după amiezii de miercuri, la ora 16.15, când un tânăr de 17 ani a sunat la 112, anunțând faptul că grupul cu care se afla pe muntele Rarău a fost surprins de o furtună puternică și a rămas blocat în partea superioară a pârtiei cu același nume.

Cei 10 adolescenți, cu vîrste de 16-17 ani, plecaseră de la Cabana Rarău spre locul unde erau cazați, undeva la o pensiune pe drumul Izvorul Alb. Pe drum au fost prinși de furtuna care s-a dezlănțuit în zonă și pentru cu și-au mai putut continua deplasarea, s-au adăpostit în zona împădurită de deasupra pârtiei de schi.

În mai puțin de o oră de la transmiterea apelului, o echipă formată din jandarmi din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc, un lucrător din cadrul Serviciului Salvamont și un pădurar al Direcției Silvice Suceava, au ajuns la locul indicat, unde au găsit tinerii din grupul de excursioniști fără probleme de sănătate, dar uzi până la piele din cauza ploii abundente căzute. Adolescenții au primit haine uscate aduse de jandarmi, după care au fost transportați la locul de cazare din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 adolescenți prinși de furtună pe Rarău, ajutați de salvatorii montani să ajungă la destinație.
 Vizualizări articol: 1977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 adolescenți prinși de furtună pe Rarău, ajutați de salvatorii montani să ajungă la destinație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei