Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2020 - Anul XXV, nr. 134 (7439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

O furtună cu grindină a lovit mai multe comune din județ în această după-amiază

Miercuri, 10 Iunie 2020 (18:07:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O ploaie cu grindină de numai 15-20 de minute a lovit în această după-amiază sate din mai multe comune ale județului Suceava, lăsând în urmă pagube însemnate. Ploaia venită din zona de munte a județului s-a propagat asupra comunelor Cajvana și Grăniceşti, după care s-a extins și a prins putere sub formă de grindină. Bucățile de gheață au avut mărimea ouălor de prepeliță sau chiar mai mari, afectând culturile agricole și pomii fructiferi în întreaga zonă.

Frontul de furtună s-a apropiat de zona cea mai afectată după ora 16.00, când ploaia a venit peste satele Soloneț, Todirești, Părhăuți și Costâna. În doar 15 minute grindina a afectat grădinile cu legume, precum și culturile din preajma satelor, lăsând pagube în urmă. Clopotele bisericilor au bătut îndelung în încercarea de a dispersa norii amenințători, care au adus cantități importante de apă cu gheață.

În comuna Todirești, conform primelor evaluări, 30% din culturi au fost afectate destul de grav, bucățile de gheață având diametre între 6 și 10 mm. Reprezentanții primăriei vor face o evaluare a pagubelor, în încercarea de a-i ajuta pe locuitori cu despăgubiri, acolo unde este cazul. Furtuna de gheață nu a lovit uniform întreaga zonă, fiind zone mai grav afectate decât altele. Ploaia cu grindină s-a extins apoi și asupra altor zone ale județului, lovind cu putere și în comuna Pătrăuți. Pagubele produse de furtuna de gheață urmează a fi evaluate în cadrul primăriilor și raportate Prefecturii Suceava, în speranța acordării unor despăgubiri pentru cei afectați. Ploile și furtunile vor continua și în zilele următoare, județul Suceava aflându-se sub cod portocaliu de ploi și furtuni până vineri inclusiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O furtună cu grindină a lovit mai multe comune din județ în această după-amiază.
 Vizualizări articol: 4176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O furtună cu grindină a lovit mai multe comune din județ în această după-amiază0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei