Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2020 - Anul XXV, nr. 92 (7397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autoritățile caută voluntari pentru îngrijirea celor 242 de beneficiari ai centrului de la Sasca Mică testați pozitiv la coronavirus

Miercuri, 22 Aprilie 2020 (16:45:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritățile sucevene caută voluntari pentru îngrijirea celor 242 de beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, testați pozitiv la noul coronavirus. Anunțul a fost făcut în urma unei ședințe de lucru care a avut loc miercuri la Palatul Administrativ, în care s-a analizat situația de la Centrul de Recuperare de la Sasca Mică, unde 59 de angajați ai centrului și 242 de beneficiari sunt infectați cu noul coronavirus.

În cadrul ședinței, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Nadia Crețuleac, a spus că deja o parte din personalul centrului testat pozitiv a fost transportat la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți pentru începerea tratamentului. Prezent la întâlnire, coordonatorul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, generalul Ionel Oprea, și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini personalul care asigură îngrijirea celor 242 de beneficiari testați pozitiv, prin instruirea specifică a acestora de către un medic epidemiolog al spitalului. Ionel Oprea a recomandat desemnarea unei persoane din cadrul centrului care să țină permanent legătura cu unitatea medicală în scopul monitorizării eficiente a evoluției stării de sănătate a acestora.

Ionel Oprea a arătat că la Sasca Mică este vorba despre un focar epidemiologic consistent, motiv pentru care împreună cu prefectul județului, Alexandru Moldovan, a stabilit că este necesară cooptarea unor voluntari, cu pregătire profesională adecvată, care să poată administra din punct de vedere medical și social această locație. În cadrul ședinței s-a precizat faptul că acest lucru este necesar și pentru suportul psihologic al beneficiarilor și angajaților testați pozitiv având în vedere specificul centrului.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Niță, dar și Nadia Crețuleac au subliniat faptul că este necesară testarea întregului personal din celelalte șase centre sociale aflate în administrarea Direcției de Asistență Socială, având în vedere că beneficiarii acestora sunt în marea majoritate persoane peste 65 de ani.

Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a dispus conducerii Direcției de Asistență Socială să desemneze o persoană din cadrul conduceri instituției care să coordoneze local toate măsurile și acțiunile întreprinse pentru gestionarea corespunzătoare a situației înregistrate la Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică. De asemenea, el a solicitat în mod expres acordarea unei atenții sporite pentru asigurarea permanentă a unei alimentații corespunzătoare pentru beneficiarii centrului, dar și pentru personalul ce asigură îngrijirea acestora. Flutur și Oprea au insistat și asupra modului în care trebuie gestionate aceste centre, considerând că trebuie o abordare responsabilă și o implicare maximă a decidenților din cadrul direcției precum și întocmirea și adoptarea unui Plan de reacție și a unui Plan de monitorizare a personalului cu prevederi clare, termene și responsabilități cuantificabile și precise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile caută voluntari pentru îngrijirea celor 242 de beneficiari ai centrului de la Sasca Mică testați pozitiv la coronavirus.
 Vizualizări articol: 2492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritățile caută voluntari pentru îngrijirea celor 242 de beneficiari ai centrului de la Sasca Mică testați pozitiv la coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei