Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2020 - Anul XXV, nr. 92 (7397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


În buza toamnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sfârșit, putem discuta mai aplicat despre finalizarea sezonului european. Luna august va fi dedicată acestui lucru, aceasta va fi propunerea forului continental pentru cele 55 de filiale, consultarea urmând a avea loc chiar azi. Ce ironie, faze finale eliminatorii în loc de preliminarii! Cred că nu vor exista obiecții, iar chiar dacă vor fi, vor ține de minoritate. Deși propunerea de calendar venită de la UEFA oferă publicului însetat de fotbal un orizont de timp aproape descurajant, părerea mea e că a procedat inteligent. În primul rând, oferă prioritate absolută competițiilor interne, federațiile putând să-și programeze calendarul fără să țină cont de alte ferestre. În plus, cluburile calificate nu vor fi nevoite să sacrifice sezonul intern prin rotirea titularilor. Sigur, la noi și la alții ca noi, care urmărim la televizor fazele astea, nu-și făcea nimeni probleme despre așa ceva. Să vedem cu ce vine UEFA pentru aceste federații, ce dată limită va propune pentru anunțarea echipelor calificate în cupele europene din sezonul următor și cum vor decurge preliminariile.

Dar, ca idee, tocmai în august vom vedea City-Real, de exemplu. Iar finala ar fi pe 29 august, adică în ultimul weekend al verii 2020. Abia am trecut de jumătatea primăverii, iar cu ”urecheata” pe masă se va juca în buza toamnei! Mai țineți minte cum v-ați distrat de revelion? Pare ceva din altă viață, nu? Ei bine, mai multe zile vor trece de acum până la finala Ligii Campionilor decât alea trecute pe răboj de la începutul anului! Poate că am fost cam insistent cu comparația asta, dar parcă au devenit prea abstracte noțiunile legate de timp de când ne-am pricopsit cu pandemia asta și cu tot ce decurge din ea. Până una-alta, se vede luna mai și începem să numărăm invers până la reluarea Bundesligii. Totuși, presimt că și nemții vor amâna reluarea campionatului până în a doua jumătate a lunii sau poate chiar pentru iunie. Cele două reprezentante în LC și alte trei din Liga Europa s-ar putea trezi cu altă problemă. Bundesliga ar avea un avans de timp prea mare față de celelalte campionate, accentuat și de faptul că sunt mai puține etape de disputat. Ce fac până în august, intră în vacanță? Reiau antrenamentele în iulie și abordează meciurile alea atât de importante fără întâlniri oficiale în picioare? Prea multe întrebări pentru momentul în care ne găsim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În buza toamnei.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În buza toamnei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei