Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 ian 2020 - Anul XXV, nr. 8 (7313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sarabandă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ. Trei dintre ei nu aveau nici permis

Luni, 13 Ianuarie 2020 (12:41:18)

Duminică, în numai câteva ore, poliţiştii au tras pe dreapta mai mulţi şoferi care au plecat la drum cu maşina după ce au consumat băuturi alcoolice. Trei dintre ei nu aveau nici permis de conducere.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00,  patrula de poliție din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, care efectua serviciul de patrulare în satul Huși, comuna Preutești,  a oprit pentru control un autoturism marca Audi,  condus de un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Cornu Luncii.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale poliție, s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Fălticeni, însă a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

            În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.13, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea a procedat la oprirea regulamentară a unui autovehicul care circula pe DN 29,  pe sensul de mers Dumbrăveni-Salcea.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Dumbrăveni, care a declarat verbal că nu are asupra sa documentele personale și ale autoturismului. În urma verificării în baza de date, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat că acesta avea o îmbibaţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus ulterior la UPU Suceava, unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

            În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și  „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au efectuat semnal de oprire conducătorului unui autoturism marca Suzuki ce se deplasa pe D.J 175, pe raza satului Colacu, din comuna Fundu Moldovei.

            Tânărul care se afla la volan s-a conformat, a coborât din autoturism, dar a încercat să se sustragă controlului, luând-o la fugă. Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Fundu Moldovei, a fost imobilizat și încătușat. Poliţiştii au aflat şi motivul pentru care tânărul a încercat să scape cu fuga: nu deține permis de conducere şi era băut, testarea cu etilotestul indicând 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 09:33, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a observat, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe str. Calea Bucovinei, un autoturism Dacia la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. Pentru că şoferul se deplasa cu maşina în mod  sinuos, s-a procedat la oprirea acestuia pe partea dreaptă a carosabilului, iar în urma legitimării, la volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 22 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost supus unei testări cu aparatul etilotest. În urma testării a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

           Acesta a fost condus la sediul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării a două probe biologice pentru determinarea concentrației alcoolice din sânge. 

    În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarabandă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ. Trei dintre ei nu aveau nici permis.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sarabandă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ. Trei dintre ei nu aveau nici permis5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei