Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 221 (7222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Invitație deschisă

Ceremonie militară la Monumentul eroilor din Primul Război Mondial și dezvelirea unei plăci comemorative a primarilor din Burdujeni, pe 1 octombrie

Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 (14:09:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care doresc să cinstească memoria înaintașilor noștri, cei care au și-au jertfit viața în Primul Război Mondial, sunt așteptați de marți într-o săptămănă, pe 1 Octombrie, de la ora 12.00, la ceremonia militară organizată în fața sediului Primăriei Municipiului Suceava din Burdujeni.

Invitația, deschisă pentru toată lumea, este lansată de conducerea Primăriei Suceava și Filiala "Plăieșii" a Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria".

“În acest an au fost executate lucrări de reabilitare la acest monument, prin colaborarea dintre municipalitate și Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria". Cu această ocazie va fi dezvelită o placă comemorativă cu numele primarilor din Comuna Burdujeni în perioada 1894-1926, care va fi amplasată în sediul instituției. Vă așteptăm cu drag!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pe lângă lucrările de reabilitare a monumentului au fost executate și altele, de punere în valoare, fiind amenajată o poartă din lemn spre stradă, pe care scrie „Monumentul Eroilor Burdujeni 1916-1918”, şi o alee cu pavele care duce la monument, frumos încadrată cu stâlpi din lemn şi flori.

„Vieţile voastre, date ofrandă prin luptă lui Dumnezeu şi Ţării, tribut de sânge al Burdujeniului pentru o Românie Mare, demnă şi veşnică. Recunoştinţă eternă!

Arhitectura complexului monumental a fost completată cu noi elemente (poarta bucovineană, stâlpii de lemn şi alei de acces pavate) în anul 2019, la împlinirea a 95 de ani de la realizarea operei comemorative. Onoarea a revenit Primăriei municipiului Suceava, filialei judeţene Suceava a ANCE <Regina Maria> şi meşterului popular Georgel Nistor”, scrie pe placa comemorativă turnată la baza acestuia.

Pe 1 octombrie, la complexul monumental se va oficia şi un moment solemn, de marcare a noilor elemente care aduc un plus de imagine monumentului pe care sunt scrise, de acum 95 de ani, pe toate laturile, numele eroilor locali care şi-au pierdut viaţa în intervalul 1916-1918, în prima mare conflagraţie mondială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonie militară la Monumentul eroilor din Primul Război Mondial și dezvelirea unei plăci comemorative a primarilor din Burdujeni, pe 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ceremonie militară la Monumentul eroilor din Primul Război Mondial și dezvelirea unei plăci comemorative a primarilor din Burdujeni, pe 1 octombrie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei