Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 199 (7200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP exclude toxiinfecţia alimentară în cazul celor 12 copii care au fost în vacanţă la Poiana Micului

Marţi, 27 August 2019 (11:09:41)

Analizele efectuate de Direcţiei de Sănătate Publică Suceava după ce săptămâna trecută un grup de 12 copii care se aflau în vacanţă la Poiana Micului au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au infirmat toxiinfecţia alimentară. Directorul DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a declarat marţi că analizele de laborator efectuate din probele de alimente au exclus toxiinfecţia alimentară.

De asemenea, ea a afirmat că probele recoltate de la copii au fost bune, nefiind identificat nici un microb. Pe de altă parte, dr. Grădinariu a spus că la copilul care a plecat acasă încă din prima zi de vacanţă din cauza îmbolnăvirii a fost identificat un rotavirus, copilul fiind diagnosticat cu boală diareică acută. Prin urmare, afirmă şeful DSP Suceava, a fost vorba despre un episod de gastroenterită acută care este foarte posibil să fi avut ca sursă copilul amintit anterior.

Reamintim că 12 copii, 11 băieți și o fată, au fost aduși cu ambulanțele miercuri seara la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu simptome digestive. Copiii sunt din Roman și făceau parte dintr-un grup mai mare – 28 de copii și 8 tineri cu vârste între 18 și 20 de ani, aflați în vacanță la Parohia Romano-Catolică din Poiana Micului. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Macovei, a declarat că cei 12 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, prezentau greață, vărsături, dureri abdominale, febră, frisoane și scaune diareice. „După examenul medical, 11 dintre copii, băieții, au fost internați și li s-a administrat imediat tratament simptomatic, de rehidratare și echilibrare electrolitică”, a declarat dr. Mircea Macovei.

În urma acestui eveniment, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a declanșat imediat o anchetă. Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a declarat că inspectori DSP au fost încă de joi noapte la Poiana Micului, acolo unde au fost cazați copiii. La începutul săptămânii trecute, luni, unul dintre copii a prezentat simptome digestive și ca urmare părinții au venit și l-au luat acasă. La ceilalți copii manifestările au apărut mai târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP exclude toxiinfecţia alimentară în cazul celor 12 copii care au fost în vacanţă la Poiana Micului.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP exclude toxiinfecţia alimentară în cazul celor 12 copii care au fost în vacanţă la Poiana Micului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei