Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 52 (7053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Erasmus+, şansa pentru dezvoltarea competenţelor necesare pe piaţa muncii prin stagii europene de formare profesională

Luni, 4 Martie 2019 (11:13:17)

Proiectul cu acest nume se desfăşoară la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret în perioada 1 septembrie 2018 - 31 august 2019. Acesta s-a cristalizat din nevoia de creştere a calităţii în educaţie şi formare profesională şi îşi propune să contribuie la dezvoltarea competenţelor şi capacităţii de inserţie profesională a elevilor din colegiul siretean prin oferirea de oportunităţi de formare profesională în străinătate şi dobândirea de experienţă practică la locul de muncă.

Unul dintre obiectivele specifice proiectului este dezvoltarea competenţelor cheie specifice domeniului mecanic pentru calificările tehnician în transporturi şi mecanic auto pentru 32 de elevi.

Astfel, în perioada 3-16 februarie 2019 un grup de 16 elevi din învăţământul liceal, profil tehnic, calificarea tehnician în transporturi, clasa a XI-a, şi doi profesori însoţitori s-au deplasat la Dresda, în Germania, pentru desfăşurarea activităţilor corespunzătoare fluxului 2 de mobilitate din cadrul proiectului. Elevii au desfăşurat un stagiu de practică, iar programul de formare a cuprins activităţi conform standardelor de pregătire profesională corespunzătoare nivelului de pregătire. Activităţile s-au desfăşurat la centrul de formare WBS Training AG Dresda şi la Universitatea Tehnică Dresda - DLR_School_Lab TU Dresden. Ca furnizor profesionist de formare în învăţământul profesional, certificat conform ISO 9001,  partenerul nostru de proiect WBS conduce un sistem bine stabilit privind managementul calităţii, ceea ce asigură un standard ridicat de punerea în aplicare a proiectelor de mobilitate europene.

Rezultatele învăţării au fost specifice proiectării asistate de calculator şi sistemelor de transport. Pentru recunoaşterea rezultatele învăţării, proiectul nostru utilizează sistemul ECVET (Sistem european de credite pentru educaţie şi formare profesională).

Mobilitatea a fost una de succes, elevii participanţi prezentându-se foarte bine şi manifestând interes crescut pentru instruire. La finalul stagiului, după etapa de evaluare, elevii au primit certificate de participare. De asemenea, vor primi certificate Europass-Mobility. Certificatul Europass-Mobility va avea un supliment care să prezinte rezultatele învăţării compatibile cu ECVET. Aceste documente oferă o descriere transparentă a rezultatelor învăţării obţinute în urma formării în domeniul mecanic, calificarea tehnician în transporturi. Pe perioada mobilităţii elevii au fost însoţiţi de domnii profesori ingineri Dorin-Marian Olar şi Ionel Pîrghie. O echipă formată din directorul adjunct al unităţii, domnul Antonio-Ioan Mustaţă, şi responsabilul cu instruirea practică, domnul Constantin Pintrijel, a desfăşurat o vizită de monitorizare în cadrul proiectului, participând la evaluarea participanţilor.

Proiectul va continua cu un stagiu de practică de 2 săptămâni în Italia pentru elevii din învăţământul profesional, clasa a X-a, calificarea mecanic auto. Acest stagiu va avea loc în luna mai.

Alege Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret! O şcoală europeană care creşte calitatea în educaţie şi formare profesională prin implementarea unor proiecte de mobilitate adresate învăţământului profesional şi tehnic.

Prof. Aspazia Olar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Erasmus+, şansa pentru dezvoltarea competenţelor necesare pe piaţa muncii prin stagii europene de formare profesională.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erasmus+, şansa pentru dezvoltarea competenţelor necesare pe piaţa muncii prin stagii europene de formare profesională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei