Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 52 (7053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Circa 50 de profesori au pichetat Prefectura Suceava: „Nu am ieşit să cerem măriri de salarii, am ieşit să cerem aplicarea legilor”

Luni, 4 Martie 2019 (14:54:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 50 de angajaţi din şcolile sucevene, membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“, au pichetat luni, pentru o jumătate de oră, sediul Prefecturii Suceava, dorind în acest fel să tragă un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală din învăţământ.

Oamenii şcolii au ieşit în stradă pentru a cere mai multă predictibilitate în sistem, siguranţă, respectarea legilor, debirocratizare, elaborarea şi dezbaterea publică a Legii Educaţiei Naţionale şi oameni profesionişti la conducerea ministerului de resort. De această dată, nu creşterile salariale au fost miza protestului programat, ci soluţile care să redea demnitatea oamenilor şcolii.

„Noi nu am ieşit să cerem măriri de salarii, noi am ieşit să cerem aplicarea legilor”, a punctat prof. Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro-Educaţia” Suceava.

Profesorii au protestat paşnic, purtând veste şi şepci galbene. Nu au scandat lozinci sau sloganuri, revendicările acestora fiind, în schimb, consemnate pe foi cu mesaje precum: „Remedierea tuturor problemelor generate de Aplicaţia Forexebug”, ”Plata tuturor sumelor rezultate din sentinţe judecătoreşti. Sunt sentinţe din 2014”, „Debirocratizarea sistemului de învăţământ preuniversitar”, „Elaborarea pachetului legislativ (Legea Educaţiei pentru preuniversitar şi Statutul Personalului didactic) până la 31 martie 2019”.

La Prefectura Suceava a fost înregistrat un document cu majoritatea revendicărilor membrilor de sindicat, în vederea transmiterii către Guvernul României.

La protest a participat şi Sindicatul Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 50 de profesori au pichetat Prefectura Suceava: „Nu am ieşit să cerem măriri de salarii, am ieşit să cerem aplicarea legilor”.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 50 de profesori au pichetat Prefectura Suceava: „Nu am ieşit să cerem măriri de salarii, am ieşit să cerem aplicarea legilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei