Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 apr 2017 - Anul XXII, nr. 76 (6492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Emisiunea de mărci poştale ,,Simfonia Lalelelor”

Miercuri, 5 Aprilie 2017 (09:58:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia dedică în această primăvară o emisiune de mărci poştale „Simfoniei Lalelelor”, cea mai importantă manifestare social-culturală, artistică, sportivă şi comercială a municipiului Piteşti.

,,Simfonia Lalelelor”, a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la începutul lunii mai în anul 1978, este cea de-a doua expoziţie dendro-floricolă ca vechime din Europa, după cea din oraşul olandez Tynaarlo.

Emisiunea de mărci poştale înfăţişează patru clădiri reprezentative pentru municipiul Piteşti însoţite de feeria de culoare pe care „Simfonia Lalelelor” o revarsă peste oraş.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei ilustrează clădirea Primăriei Piteşti, construită în 1933 ca sediu al Administraţiei Financiare şi devenită sediul Primăriei din 1968.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei reprezintă Muzeul Judeţean, fost Palat al Prefecturii judeţului Argeş, o superbă construcţie în stil neoclasic (1898-1899). Lângă clădirea principală, două noi şi moderne construcţii completează spaţiul muzeal.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei înfăţişează sediul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna”, construit în 1886, în stil neoclasic şi fost sediu al Primăriei Piteşti până la mutarea sa în actualul sediu în 1968.

În sălile sale sunt expuse lucrări de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gh. Petraşcu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi Nicolae Tonitza.

Timbrul cu valoarea nominală de 16,00 lei ilustrează Curtea de Apel, o construcţie în stil neoclasic de la 1914.

Emisiunea filatelică „Simfonia Lalelelor” care intră în circulaţie începând cu data de 7 aprilie a.c. are un tiraj total de 57.820 de timbre. Au fost realizate şi 210 plicuri (FDC), echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale ,,Simfonia Lalelelor”.
 Vizualizări articol: 1100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiunea de mărci poştale ,,Simfonia Lalelelor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei