Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 apr 2017 - Anul XXII, nr. 76 (6492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nori negri

Avocat trimis în judecată în două dosare: de la fals în înscrisuri, la două infracţiuni de lovire şi una de distrugere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un avocat din cadrul Baroului Suceava a ajuns în boxa acuzaţilor, în calitate de inculpat, în două dosare, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava trimiţându-l în judecată pentru două infracţiuni de lovire şi una de distrugere, după ce, într-un prim dosar, l-au trimis în judecată sub acuzaţia că a falsificat un contract de asistenţă juridică pentru a încasa 15.000 de euro de la o femeie care a câştigat un proces.

Eugen Laurus a ajuns inculpat pentru fapte de violenţă după un conflict pe care l-a avut pe un teren agricol, care a degenerat, iar doi bărbaţi şi-au scos certificate medico-legale din care rezultă că au suferit leziuni prin agresiune.

 

Acuzat că a agresat doi oameni şi le-a avariat tractorul

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au stabilit în rechizitoriul de trimitere în judecată că pe 30 aprilie 2014, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla pe un teren agricol din satul Gară, oraşul Milişăuţi, Eugen Laurus, avocat în cadrul Baroului Suceava, i-a lovit cu intenţie pe doi bărbaţi, Costel Vasilică Pleşciuc şi Mircea Cazac, cu care a avut un conflict. Cei doi au suferit leziuni care au necesitat câte 5-6 zile de îngrijiri medicale. Mai mult, avocatul este acuzat că a degradat cu intenţie tractorul lui Pleşciuc, spărgându-i un geam lateral şi deformându-i capota motorului. În aceste condiţii, inculpatul a fost trimis în judecată şi pentru infracţiunea de distrugere, fiind calculat un prejudiciu de 1.000 de lei.

Dosarul în care avocatul este judecat pentru două infracţiuni de lovire şi una de distrugere se află pe rolul Curţii de Apel Suceava, având loc până acum un termen de judecată.

 

Judecat pentru falsificarea unui contract de asistenţă juridică, cu miză de 15.000 de euro

Tot la Curtea de apel Suceava, avocatul Laurus este judecat pentru alte două capete de acuzare: “fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.  În acest caz, despre care presa locală a mai relatat, este vorba de o clientă pe care avocatul a reprezentat-o în instanţă şi care a câştigat despăgubiri de 150.000 de euro. Femeia a reclamat că avocatul i-a cerut 15.000 de euro onorariu în baza unui contract pe care ea nu l-a semnat, iar în baza acelui contract s-a trezit executată silit.

Femeia, Cristina M., a câştigat un proces privind o eroare medicală, după ce i s-a efectuat în mod defectuos o intervenţie care a provocat secţionarea sfincterului anal. După aproape 8 ani, timp în care s-a luptat în instanţele de judecată, femeia a obţinut o hotărâre definitivă prin care a fost despăgubită cu 150.000 de euro. Femeia a avut de partea sa toate documentele care au confirmat că a fost victima unor erori medicale. Aceasta a rămas cu traume pentru tot restul vieţii, în urma erorii medicilor, în ciuda intervenţiilor la care a fost supusă ulterior.

Concluzia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a fost că avocatul a falsificat respectivul contract, pentru a-i solicita femeii 10% din despăgubiri, şi astfel l-au trimis în judecată pe avocat pentru “fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „tentativă la infracţiunea de înşelăciune”. De cealaltă parte, avocatul Eugen Laurus nu a recunoscut acuzaţiile şi susţine că respectivul contract este autentic. Acesta s-a declarat la rândul său o victimă după ce nu ar fi încasat nici un leu de la femeie în anii în care ar fi reprezentat-o în instanţă.

În ambele cazuri, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocat trimis în judecată în două dosare: de la fals în înscrisuri, la două infracţiuni de lovire şi una de distrugere.
 Vizualizări articol: 5514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Avocat trimis în judecată în două dosare: de la fals în înscrisuri, la două infracţiuni de lovire şi una de distrugere2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei