Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 apr 2017 - Anul XXII, nr. 76 (6492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În Duminica Floriilor

Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița, ediția a XI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Duminica Floriilor – Intrarea Domnului în Ierusalim, pe 9 aprilie, după cum este tradiţia, la Moldoviţa va avea loc Festivalul Ouălor Încondeiate, ediţia a XI-a, o manifestare care face cinste întregii comunități. Sosirea invitaţilor şi aranjarea standurilor vor începe la ora 10:00, în sala de sport a comunei Moldoviţa. După o scurtă slujbă religioasă de sfinţire, de la ora 13:00 se lansează concursul festivalului, cu premii. În perioada cât juriul va alege câştigătorii festivalului, la fiecare secţiune, vizitatorii se vor putea delecta cu un program artistic cu muzică religioasă, prezentat de formaţii din zonă. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Moldoviţa, alături de Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea” din Moldoviţa. Festivalul cuprinde mai multe secţiuni: Ouă încondeiate (copii, adulţi), Artă tradiţională veche, la care participanţii se vor prezenta cu haine, icoane şi obiecte tradiţionale vechi, Gastronomie, la care participanţii vor pregăti bucate tradiţionale de post şi preparate din peşte. „Vedetele” expoziţiei-concurs vor fi ouăle încondeiate, create cu multă migală, pricepere, după metode vechi, specifice huţulilor. Ca în fiecare an, la Moldoviţa se vor aduna oameni din toate satele huţule şi nu numai, turişti dornici să admire şi să cumpere ouă încondeiate cu modele vechi de sute de ani: „brâiele de pe ii și macaturi spun povestea portului popular, animalele și uneltele din gospodăria omului de la munte istorisesc despre viața huțanilor de odinioară, iar crucile, bisericile, cărarea vieții și-a morții mărturisesc credința ortodoxă, nestrămutată, a acestor oameni”. Organizatorii ne-au spus că acest eveniment este o manifestare care are ca obiectiv punerea în valoare şi promovarea tradiţiilor cultural-meşteşugăreşti ale etniei huţule din Bucovina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița, ediția a XI-a.
 Vizualizări articol: 2862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița, ediția a XI-a5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei