Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2016 - Anul XXI, nr. 260 (6373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

,,Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!”

Duminică, 6 Noiembrie 2016 (11:58:04)
În judeţul Suceava se va desfăşura în perioada 7-11 noiembrie un amplu program de prevenire a accidentelor rutiere sub egida ,,Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!”. Demersul reprezintă o acţiune comună iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi vizează derularea unor activităţi în sistem integrat desfăşurate de poliţişti şi cadre didactice în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră a elevilor.Poliţiştii de proximitate sau cu atribuţii pe această linie, poliţiştii rutieri, poliţiştii din cadrul secţiilor şi posturilor de poliţie vor derula cel puţin câte o activitate de prevenire a accidentelor rutiere în fiecare unitate de învăţământ de pe raza de competenţă. Activităţile, stabilite de comun acord cu cadrele didactice, vor viza informarea, responsabilizarea şi conştientizarea cu privire la riscul rutier şi respectarea legislaţiei rutiere, fiind destinate atât elevilor din ciclul preşcolar, cât şi ciclului primar, gimnazial şi liceal. Acţiunile vor fi desfăşurate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar, urmărindu-se captarea atenţiei prin activităţi interactive adresate unui grup ţintă cât mai numeros.Peste 300 de poliţişti din cadrul IPJ Suceava, subunităţilor, secţiilor şi posturilor de poliţie vor fi angrenaţi în aceste activităţi. Acţiunile de prevenire vor fi desfăşurate în peste 700 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural, beneficiari urmând a fi cca. 25.000 de elevi.Programul a fost iniţiat odată cu finalul vacanţei intermediare a elevilor din ciclul primar şi vizează, în principal, informarea copiilor cu privire la regulile ce trebuie respectate în calitate de pietoni şi biciclişti. Pentru ciclul preşcolar şi primar, poliţiştii au pregătit prezentări PowerPoint, filme educative şi concursuri interactive în cadrul cărora copiii să conştientizeze că strada nu este un loc de joacă, să dobândească informaţii minime despre ce înseamnă calitatea de pieton şi ce reguli trebuie să respecte la traversarea străzii.Pentru ciclul gimnazial şi liceal, poliţiştii au pregătit, de asemenea, prezentări şi filme adaptate grupei de vârstă, cu evidenţierea inclusiv a unor accidente rutiere reale petrecute în ultima perioadă pe raza judeţului Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!”.
 Vizualizări articol: 3818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei