Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2016 - Anul XXI, nr. 260 (6373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caz elucidat

Bărbatul din Bosanci dispărut din vară în judeţul Arad a fost adus acasă şi înmormântat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 33 de ani din comuna Bosanci dat dispărut de familie de la începutul lunii iulie, a fost identificat la o morgă din judeţul Arad de mama lui, după care a fost adus acasă şi înmormântat creştineşte de familie. Părinţii lui Vasile Dragoş Bejan, de 33 de ani, din comuna Bosanci, au aflat de la poliţişti la finele lunii august că fiul lor s-ar fi înecat în râul Mureş, în zona municipiului Arad. Cadavrul găsit în apele râului Mureş nu a fost recunoscut însă de familie din fotografiile trimise de poliţiştii arădeni. Rudele disperate ale bărbatului au sperat în toată această perioadă că nu ar fi el cel care s-a înecat în râul Mureş, până la urmă mama acestuia fiind nevoită să facă un drum la Arad, pentru a afla adevărul.

 

Primele informaţii venite de la Arad au arătat faptul că bărbatul s-a înecat în apele râului Mureş

Dispariţia lui Vasile Dragoş Bejan a fost semnalată redacţiei Monitorul de Suceava la mijlocul lunii septembrie de către mama acestuia, o femeie de 62 de ani din comuna Bosanci. Femeia ne-a povestit că fiul ei a plecat de acasă la începutul lunii iulie, în urma unui anunţ care solicita forţă de muncă în judeţul Bistriţa-Năsăud. Din acel moment a mai ştiut despre fiul ei că lucra la o firmă din domeniul cablajelor auto în oraşul Bistriţa, după care nu au mai putut lua legătura cu el. La sfârşitul lunii august părinţii au fost anunţaţi de poliţiştii Postului de Poliţie Bosanci că fiul lor s-ar fi înecat în râul Mureş, în

după-amiaza zilei de 27 august. Părinţii au aflat astfel că în a doua jumătate a lunii august Vasile Dragoş Bejan a plecat la Arad, în căutarea unui nou loc de muncă, şi a fostangajat de o firmă de cablaje auto din oraş. Șeful de echipă al bărbatului la firma arădeană a povestit că în după-amiaza zilei de 27 august, bărbatul a plecat la scăldat în râul Mureş împreună cu un coleg de muncă şi, după ce a intrat în apă, a fost tras la fund de curentul puternic al râului, colegul reuşind să scape din vâltoare.

 

Rudelor le-au fost arătate fotografiile cadavrului găsit în Mureş, iar mamei i s-au recoltat probe ADN

La scurt timp după dispariţia bărbatului, părinţii acestuia au fost chemaţi la sediul Postului de Poliţie din Bosanci, unde li s-a relatat despre împrejurările în care a murit băiatul lor.  Mai mult de atât, mama celui dispărut a fost chemată pentru a recunoaşte un cadavru dintr-o fotografie trimisă pe internet de poliţiştii arădeni. Lina Barbă, mama celui dispărut, ne-a relatat atunci că nu l-a putut recunoaşte pe fiul ei din fotografie şi că va fi nevoie până la urmă de recoltarea unor probe ADN de la ea. I-am contactat atunci pe reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, pentru a afla stadiul în care se aflau cercetările în cazul dispariţiei bărbatului, aflând că a fost găsitcadavrul unui bărbat necunoscut în râul Mureş, în apropierea unei localităţi de lângă municipiul Arad. Poliţiştii arădeni aveau în vedere atunci faptul că ar putea fi vorba despre cadavrul bărbatului de 33 de ani din judeţul Suceava, însă din cauza stării avansate de degradare, era necesară compararea unor probe ADN ale mamei acestuia cu probele recoltate de la cadavrul neidentificat sau identificarea cadavrului după anumite semne particulare.

În urma contactării reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pentru a afla stadiul cercetărilor în cazul dispariţiei bărbatului, Inspectorul Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului ne-a declarat: ”A fost găsit cadavrul unui bărbat necunoscut în râului Mureş, în apropierea unei localităţi de lângă municipiul Arad. Întrucât era foarte greu de identificat, cadavrul a fost transportat şi predat Serviciului de Medicină Legală din Arad, care va efectua necropsia. De asemenea, având în vedere dispariţia în apele râului Mureş a unui bărbat de 33 de ani din judeţul Suceava, urmează a fi recoltate probe biologice ADN de la aparţinătorii acestuia, care vor fi confruntate cu probele ADN recoltate de la cadavru, pentru a se confirma legal dacă cadavrul este al bărbatului din Suceava.”

 

Femeia şi-a recunoscut fiul mort la morgă, după un semn particular

În cele din urmă, în ultimele zile ale lunii octombrie, Lina Barbă a fost nevoită să facă un drum la Arad. La morgă, ea l-a recunoscut pe fiul ei cu certitudine, după un semn particular la un deget al mâinii, dobândit în urma unui accident din copilărie. Cheltuielile cu actele şi transportul au fost făcute cu sprijinul patronului firmei unde era angajat Vasile Dragoş Bejan şi de către părinţii acestuia. La data de 27 octombrie a fost întocmit certificatul de deces, bărbatul fiind adus la sfârşitul săptămânii trecute la Bosanci, pentru înmormântare. Înmormântarea bărbatului de 33 de ani a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în cimitirul satului, familia fiind sprijinită de sătenii din Bosanci.

”Nu trebuia să se întâmple aşa, dar dacă a fost să moară măcar ştiu că l-am îngropat şi că pot să-i port rânduielile creştineşti. L-am îngropat cu doi preoţi şi am fost ajutată mult de femeile din sat, cărora le mulţumesc. Mulţumesc şi ziarului Monitorul de Suceava, pentru că a făcut demersuri la Arad şi aşa s-a făcut cunoscut cazul meu, pentru a putea fi rezolvat mai repede.”, a precizat Lina Barbă.  

Femeia de 61 de ani din Bosanci a avut doi fii, cel care a murit la Arad şi a fost înmormântat la sfârşitul săptămânii trecute şi un altul, mort la aceeaşi vârstă, în urma unui accident petrecut în urmă cu 9 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul din Bosanci dispărut din vară în judeţul Arad a fost adus acasă şi înmormântat.
 Vizualizări articol: 8163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bărbatul din Bosanci dispărut din vară în judeţul Arad a fost adus acasă şi înmormântat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei