Google
 
marţi, 21 oct 2014 - Anul XIX, nr. 245 (5754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7216 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2706 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   2 imagini |   ø fişiere video

Argint pentru îngheţata cu topinambur creată de studente ale USV

Marţi, 21 Octombrie 2014 (12:59:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un echipaj de studente din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a câştigat medalia de argint a concursului internaţional eco-inovativ „Ecotrophelia”, ce a avut loc la Paris, în perioada 19-20 octombrie. „TopIce” sau îngheţata cu topinambur, cătină şi lapte din sâmburi de caisă este produsul cu care Ionela Nechifor, Simona Sticleţ, Ionica Verniceanu şi Anca Sidor au reprezentat România la faza internaţională a „Ecotropheliei”, concurs cunoscut drept Champions League-ul produselor alimentare inovative. Efortul studentelor de la USV a fost răsplătit cu 4.000 de euro. Echipa tinerelor a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija şi conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu, de la Facultatea de Inginerie Alimentară. Juriul concursului „Ecotrophelia” a fost convins de calităţile nutritive, sustenabilitatea şi potenţialul comercial al îngheţatei create de studentele de la USV. În competiţia internaţională de la Paris au fost echipe de studenţi din 16 de ţări. Echipa României a fost devansată de echipa ţării gazdă, medalia de bronz revenind echipei din Grecia. „Ecotrophelia” are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argint pentru îngheţata cu topinambur creată de studente ale USV.
 Vizualizări articol: 1969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Argint pentru îngheţata cu topinambur creată de studente ale USV5.053

Shopping City Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Oftalmologie Ochelari Lentile Rame Optometrie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei