Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipalitatea suceveană va menţine în 2012 taxele şi impozitele locale la nivelul anului 2011

Miercuri, 28 Decembrie 2011 (13:09:28)

 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va menţine în 2012 taxele şi impozitele locale la nivelul anului 2011 şi a subliniat că a fost introdusă o facilitate pentru firme care beneficiază de o bonificaţie de la sută dacă achită integral taxele locale până în 31 martie.

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că indiferent dacă Guvernul era de acord cu propunerea primită de la asociaţiile de primari de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor, în Suceava nivelul taxelor rămânea acelaşi.

"Chiar dacă s-ar fi modificat legislaţia, noi menţineam taxele la nivelul anului 2011", a spus primarul.

El a subliniat că taxele şi impozitele locale pentru anul 2012 vor putea fi achitate începând cu data de 9 ianuarie şi a menţionat că, în acest an, pentru prima dată, firmele vor beneficia de o bonificaţie de zece la sută dacă achită taxele locale pentru 2012 până la sfârşitul lunii martie.

Până în prezent, bonificaţia acordată firmelor era de cinci la sută în condiţiile în care achitau taxele pentru întregul an până la 31 martie.

Primarul a mai declarat că execuţia bugetară pentru anul 2011 este de 89,14 la sută, cu 1,67 la sută mai mare faţă de anul 2010, apreciind că este "bună" şi a adăugat că la venituri proprii execuţia bugetară este de 97 la sută, cu 4,4 la sută mai mare faţă de 2010.

Guvernul a decis, marţi, că nu poate fi de acord cu majorarea anul viitor a taxelor şi impozitelor locale, conform solicitării asociaţiilor de primari, considerând că în această perioadă "nu este bine" să fie aplicată o astfel de creştere a taxelor, a spus ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipalitatea suceveană va menţine în 2012 taxele şi impozitele locale la nivelul anului 2011.
 Vizualizări articol: 989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Municipalitatea suceveană va menţine în 2012 taxele şi impozitele locale la nivelul anului 20115.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei