Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2011 - Anul XVI, nr. 262 (4860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A fost inaugurată noua Maternitate din Gura Humorului

Duminică, 6 Noiembrie 2011 (15:59:59)

 

Sâmbătă a fost inaugurată noua Maternitate din oraşul Gura Humorului, investiţie de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi finanţată de Ministerul Sănătăţii şi primăria din localitate. Este vorba, mai exact, de noua secţie Obstetrică-Ginecologie care funcţionează la ultimul etaj al spitalului orăşenesc şi care dispune de toate condiţiile necesare unui act medical de înaltă calitate. Secţia are o capacitate de 15 paturi, la care se adaugă încă şase paturi la compartimentul de Neonatologie.

Aşa cum a declarat managerul spitalului, doctorul Mălăncrăveanu, investiţia reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor privind asigurarea spaţiilor necesare asistenţei medicale în Gura Humorului. Prin deschiderea noii maternităţi, a spus Mălăncrăveanu, se vor asigura spaţii corespunzătoare medicilor de familie, dispensarului TBCşi compartimentului boli profesionale. Aceste servicii care funcţionează acum în spaţii total necorespunzătoare se vor muta în locaţia în care a funcţionat până în prezent maternitatea. În locul dispensarului TBCse va muta ambulanţa.

Doctorul Mălăncrăveanu a menţionat că spitalul orăşenesc mai are nevoie de un lift şi de o staţie de distribuţie a oxigenului, investiţii care necesită în jur de opt miliarde de lei vechi. 

 

La inaugurare au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele CJ Vasile Ilie, primarul oraşului, Marius Ursaciuc, deputatul PD-L de Suceava medicul stomatolog Dan Gabriel Gospodaru, şefii Casei Judeţene de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică, Cristi Bleorţu, respectiv Ludovic Abiţei, conducerea unităţii spitaliceşti şi consilieri locali.

Şeful administraţiei judeţene a adus aminte că nu demult se vorbea despre închiderea spitalului din Gura Humorului, arătând că acest lucru nu s-a produs ca urmare a demersurilor sale la Ministerul Sănătăţii: „Amintiţi-vă că de la discuţia ca spitalul să fie închis, astăzi discutăm de deschiderea unei noi secţii moderne: maternitatea nouă. Ce este important e că am reuşit să depăşim acest moment, de la un spital care avea doar o linie de gardă. Se punea foarte serios problema închiderii lui alături de spitalul de la Solca şi am reuşit salvarea lui. Ţineţi minte demersurile pe care le-am făcut şi nici nu vă pot spune tot. În al doilea rând l-am transformat într-un punct de investiţie puternică şi cred că trebuie reamintite aceste lucruri, pentru că există riscul de a se uita. Poate că deranjez prin ce spun, dar faptul că într-o perioadă de criză se investeşte şi se investeşte masiv nu trebuie uitat”, a spus Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost inaugurată noua Maternitate din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
A fost inaugurată noua Maternitate din Gura Humorului4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei