Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur: Regionalizarea României ar trebui să intre în vigoare imediat

Vineri, 10 Iunie 2011 (16:31:00)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, în cursul zilei de vineri, că reorganizarea teritorială a României ar trebui să fie făcută imediat, de preferat în cursul acestei veri.

Prim-vicepreşedinte al PD-L, Flutur a subliniat că democrat-liberalii susţin o reorganizare administrativ teritorială mai eficientă a României, în condiţiile în care actuala organizare este făcută în baza unui act administrativ din anul 1968, pe judeţe. El a mai spus că regionalizarea României ar trebui să fie făcută în cursul acestei veri, astfel încât să se ştie ce trebuie făcut la viitoarele alegeri.

„La momentul acesta discutăm cu partenerii din coaliţia de guvernare dimensiunea organizării teritoriale a României. Personal consider că este nevoie de o reorganizare, care trebuie făcută cu o maximă atenţie, pe principiul descentralizării până la capăt, în temeiul actualei Constituţii. Dacă s-ar putea modifica actuala Constituţie ar fi ideal, pentru că sunt multe lucruri de modificat”, a declarat Flutur.

El a adăugat că dimensionarea viitoarelor regiuni sau judeţe trebuie făcută în aşa fel încât să crească absorbţia fondurilor europene şi să existe o coordonare eficientă a acţiunilor de investiţii şi dezvoltare regională.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Regionalizarea României ar trebui să intre în vigoare imediat.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Flutur: Regionalizarea României ar trebui să intre în vigoare imediat1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Judetul ICS, judetul IGREC.... trimis de
(10 iun 2011, 19:18:29
si dupa ce se termina cu fondurile europene, ce facem? ne reorganizam inapoi, in judete???
2.   Bum de facut bani pe spatele prostilor trimis de
(10 iun 2011, 19:25:03
ba nenorocitilor nu va ganditi decat la furaciuni si numai la furaciuni asa ati facut si cu dublarea impozitului la autoturismele care au peste2000cm cubi declaraîndule maşini de lux şi va durut mintea sa va gîndiţi că microbuzele care au 8+1 locuri si folosesc famiilor sarace cu multi copii majoritate fiind maşini vechi cu motoare peste 2000cm cubi nu pot fi numite masini de lux,să va voteze morții ca noi în nici un caz
3.   Domnule FLUTUR... incepi sa prinzi fluturi ! trimis de
(11 iun 2011, 10:05:07
Bine zice DORNARO " si după ce se termină cu fondurile europene, ce facem? ne reorganizăm inapoi, in judeţe?" - chiar ne credeţi proşti ? Se ascund ceve afaceri necurate sub masca asa zise-i reorganizări teritoriale ! Trebuie ceva bani tocaţi si mascaţi in cava accţiune.Şi-apoi cine crede ideea pe care o tot repetaţi atât d-voastră cât si alţi lideri -ca nişte papagali - idee potrivit căreia" o să crească absorbţia fondurilor europene şi o să existe o coordonare eficientă a acţiunilor de investiţii şi dezvoltare regională". Absorţia nu o să crească si nici eficienţa si nici actiunea de care vorbiţi nu o să" zburde "- de dragul reorganizării noastre teritoriale . Fondurile nu sunt accesate din prostie ,din incompetenţa, din birocraţie şi din alte multe motive şi interese ! Nu daţi vina pe organizarea teritorială - că nu merge ! Lucrările de autostrăzi , de aemenea sunt date pe spagă caăre societăţi care sunt neserioase , nu fac lucrările la timp si pe deasupra deşi licitează cerând sume enorme (de 4 -5 ori cat e in realitate ) pt a o finaliza...pe parcurs mai suprasolicită bani desi nu se justifică ...De ce va grăbiţi ca " si mireasa la pat " ... cu această reorganizare teritorială ,vă e frică că o sa pierdeţi alegerile şi nu o să mai puteţi 'implementa" mânăria" de făcut bani ? La cetaţeni v-aţi gândit cât iar costa de schimbat toate actele de persoană (nu mai zic cât o sa ajungă de familie) buletin , permis auto , certificate de tot felul , paşapoartae,intabulări , contracte ...aşa de dragul unui moft prost de-al d-voastra ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei