Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2010 - Anul XV, nr. 275 (4566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fiscalitate

PSD Suceava solicită reducerea taxelor şi impozitelor locale cu 15 la sută

Luni, 22 Noiembrie 2010 (14:46:23)

Consilierii PSD ai municipiului Suceava vor depune, în şedinţa Consiliului Local din 25 noiembrie a.c., un amendament la proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul 2011. Consilierul local PSD Virginel Iordache a anunţat, luni, în conferinţă de presă, că amendamentul PSD propune ca toate taxele şi impozitele locale să fie diminuate cu 15 la sută. Motivarea oferită de Iordache este aceea că veniturile populaţiei au scăzut cu aproximativ 30 la sută, iar păstrarea impozitelor la cotele de anul trecut ar împovăra şi mai mult cetăţenii. „Este o teorie falsă afirmaţia domnului primar Ion Lungu, că taxele rămân neschimbate deoarece odată cu diminuarea veniturilor, chiar dacă rămân aceleaşi taxele vor avea o pondere mai mare în venitul net al fiecărui cetăţean. Dacă la salariu s-au pierdut sume între 2,5 şi 11 milioane de lei vechi, lunar, cum se poate vorbi despre constanţa taxelor şi despre nivelul de trai al suceveanului? Dorim ca aceste taxe să fie diminuate”, a afirmat Virginel Iordache. Acesta a arătat că menţinerea taxelor şi impozitelor la nivelul celor de până acum ar avea efecte grave atât asupra societăţilor comerciale, cât şi asupra cetăţenilor, iar cei mai afectaţi ar fi tinerii şi pensionarii, care au veniturile cele mai mici şi trec cel mai greu prin criza economică. Liderul PSD apreciază că menţinerea actualului nivel al taxelor şi impozitelor locale ar conduce şi la diminuarea încasărilor la bugetul primăriei considerând că, dacă până acum procentul de colectare a veniturilor este în jur de 62 la sută, pentru anul viitor mai puţin de jumătate dintre cetăţenii Sucevei vor avea posibilitatea să-şi achite dările către bugetul local. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava solicită reducerea taxelor şi impozitelor locale cu 15 la sută.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD Suceava solicită reducerea taxelor şi impozitelor locale cu 15 la sută5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei